HomeNieuwsVerkeer en VervoerOnrust verkeersgevolgen bebouwing Kwadijkerpark

Onrust verkeersgevolgen bebouwing Kwadijkerpark

flevostraat-nieuwe gouw.jpgEr bereiken de Stadspartij verontrustende berichten over de verkeersgevolgen ten gevolge van de ontwikkeling van het Kwadijkerpark nabij bedrijventerrein De Koog. Op het Kwadijkerpark komt een woonwijk met 235 woningen. Daarnaast zullen er twintig gebouwen voor de Prinsenstichting worden gerealiseerd.

Deze ingrijpende veranderingen zal in het omliggende gebied toename van het verkeer veroorzaken. Volgens de gemeente zal de toename van verkeer over de Spinnekop 96% bedragen. De Spinnekop is het afgelopen jaar omgebouwd tot een 30 km zone. Verhoging van veiligheid voor de twee scholen, Koogmolen en Antoni Gaudi, en de bewoners van de aangrenzende wijk molenkoog lag hieraan ten grondslag. Om deze reden werd het busverkeer ook omgeleid via de Flevostraat.

De Stadspartij houdt de ontwikkelingen van het verkeersbeleid en veiligheid die voortvloeien uit de ontwikkelingsplannen Kwadijkerpark nauwlettend in de gaten. Veranderingen of aanpassingen in bestemmingsplannen mogen nooit de veiligheid van bewoners of schoolgaande jeugd in gevaar brengen.

 

Meer over dit punt is vanaf zaterdag te lezen door hier te klikken.

Verkeer en Vervoer artikelen