HomeNieuwsVerkeer en VervoerOndernemers luiden noodklok over half rotondemodel binnenstad

Ondernemers luiden noodklok over half rotondemodel binnenstad

file stadje.jpg
Voorzitter van de Purmerendse Centrum Ondernemers (PCO), Pieter Struijk, is nog steeds zeer ontevreden over het rotondemodel in de binnenstad van Purmerend. Het systeem, waarbij gedeeltelijk eenrichtingverkeer in het centrum is ingevoerd, voldoet volgens Struijk in het geheel niet. Hij wil de politiek zo ver krijgen om de beslissing voor eenrichtingverkeer terug te draaien. Struijk: "ik hoor verhalen van ondernemers die 25 procent minder klanten krijgen. Ook de zogenaamde slimme verkeerslichten in de binnenstad hebben zeker niet gewerkt. Er zijn zelfs meer files gekomen."

In het juni blad Regio Zaken Purmerend&Waterland laat de PCO-voorzitter zijn kwaadheid over het college en de meerderheid van de Purmerendse gemeenteraad over het halfbakken rotondemodel de vrije loop. De Stadspartij heeft steeds stelling genomen tegen het onzalige rotondevoorstel van het college. De files hebben al de weinig vlijende naam ‘Kriegerfile’ gekregen, vernoemd naar de wethouder die zich sterk maakte (en blijft maken ondanks de praktijk) voor de slechte verkeersdoorstroming van de binnenstad.

In hetzelfde blad laat PCO voorzitter ook bittere woorden klinken over de parkeermogelijkheden in de binnenstad. De PCO-voorzitter vindt de 45 extra parkeerplaatsen op de plaats van de NUKAhal in de binnenstad van Purmerend een ‘sigaar uit eigen doos’. "Bij de Schapenmarkt zijn 25 parkeerplaatsen verdwenen en bij het Bolwerk, nabij de begraafplaats, zijn de parkeerplekken verdwenen door de komst van de nieuwe brug over de Wolthuissingel. Alles bij elkaar is de parkeersituatie dus nauwelijks verbeterd", aldus Pieter Struijk.

Toen hij dit liet weten was hij nog niet bekend met de noodgreep op de Schapenmarkt om daar in allerijl een noodparkeerdek te bouwen. Lees in een vorig bericht hierover wat de Stadspartij er van vindt. De Stadspartij vreest dat de hele binnenstad erdoor op slot komt te zitten en voor parkeren zeer onaantrekkelijk zal worden. Gelukkig is er het gratis openbaar vervoer nog op koopzondagen en weekenden, zullen we maar denken. De Stadspartij is benieuwd wat de PCO-preses daarover in het volgende blad van Regio Zaken zal laten weten.

Foto: H. van der Groep

ZIE OOK:

 

 

Verkeer en Vervoer artikelen