HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningNoord-Holland wil baasje spelen over Flevoland

Noord-Holland wil baasje spelen over Flevoland

flutland
Leen Verbeek, Commissaris van de Koning in Flevoland is niet te spreken over de opstelling van de provincie Noord-Holland rond de discussie over de Superprovincie. Wat minister Plasterk betreft moeten de provincies samen met Utrecht fuseren.

Leen Verbeek van Flevoland vindt dat Noord-Holland teveel de leidersrol wil pakken omdat het de grootste provincie is. Dat zegt hij in het Tv-programma over Flevoland van Omroep Flevoland. Volgende Verbeek heeft Noord-Holland een andere werkhouding en moet het in het eigen gebied al vaak een bestuurlijk robbertje vechten met het grote Amsterdam. Die houding heeft Noord-Holland meegenomen naar de gesprekken met Utrecht en Flevoland. De verhouding is zo verstoord dat de geplande samenwerking richting een mogelijke fusie is voorlopig van de baan.

De drie provincies hebben tot nu toe allemaal laten weten geen voorstander te zijn van de fusie. Volgens Verbeek is Noord-Holland eigenlijk niet tegen een fusie maar wil de provincie dat er meer bevoegdheden komen. Volgens hem is het mogelijk dat Noord-Holland gaat draaien. Het is dan de vraag wat dat doet voor de discussie in de Tweede Kamer.

Ruimtelijke Ordening artikelen