HomeNieuwsWelzijnNog geen locatie voor Duiventil gevonden

Nog geen locatie voor Duiventil gevonden

DuiventilMaps

Voor jongerensociëteit De Duiventil is nog steeds geen locatie gevonden. De gemeente is al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie voor ‘De Til’, die altijd gehuisvest was in het ‘witte huis’ aan de Houttuinen.

De optie om De Duiventil te huisvesten op een verdieping in gebouw ’t Prisma aan het Whereplantsoen is serieus onderzocht met het bestuur van de Duiventil. “Helaas heeft dit niet geleid tot de oplossing,” zegt wethouder Helm (foto boven) van de Stadspartij. “Er wordt door zowel de Duiventil als de gemeente verder gezocht naar een nieuw alternatief.”

Sinds 1976Roald-Helm-groen

De Duiventil is nu nog steeds gevestigd in het “Witte Huis” aan de Houttuinen te Purmerend. De jongerensociëteit De Duiventil bestaat  al sinds 1976. Het is een zelfstandige vereniging, bestuurd door vrijwilligers, die vrijdag- en zaterdagavond gezellige avonden voor jongeren verzorgt. “Vergelijkbare verenigingen zijn er niet in Purmerend, zegt raadslid Bert Meulenberg (foto onder) van de Stadspartij. “Daardoor is het van groot belang dat De Duiventil behouden blijft voor de jongeren in Purmerend.”

Gezamenlijke oplossing

De Stadspartij vindt dat er gezamenlijk naar een nieuwe huisvesting moet worden gezocht. “Hierin heeft ook het bestuur van de Duiventil een verantwoordelijkheid,” vindt Meulenberg. “De nieuwe werkwijze van de gemeente Purmerend “van buiten naar binnen” vraagt ook van verenigingen en organisaties dat zij meer een rol nemen in probleemoplossingen. Vroeger werd er in veel gevallen een beroep gedaan op de overheid. Nu wordt er eerst gekeken hoe een vereniging of organisatie zelf tot een oplossing kan komen.”

Waar mogelijk ondersteunenBertMeulenberg2011-08

De Stadspartij vindt wel dat de gemeente Purmerend behulpzaam moet zijn als er een locatie wordt aangedragen. “De Stadspartij zal waar mogelijk ondersteunen als er een geschikte locatie in beeld komt,” aldus Meulenberg.

ZIE OOK:

 

Foto Duiventil: Google Streetview, foto Roald Helm: gemeente Purmerend, foto Bert Meulenberg: Stadspartij

Welzijn artikelen