HomeNieuwsWelzijnNL doet in de Aakstraat Wheermolen

NL doet in de Aakstraat Wheermolen

Aakstraat1
11 en 12 maart j.l. was het weer tijd voor NL doet. Deze dagen worden door het Oranjefonds georganiseerd en is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Verenigingen en organisaties kunnen dan hun klus aanmelden op de website van NLdoet en hier kunnen vrijwilligers zich dan voor aanmelden. Zo ook buurtvereniging De Vijfmaster.

Deze buurtvereniging, bestaande uit bewoners van de Aakstraat, Botterstraat, Jolstraat, een gedeelte van Anne Franklaan en een gedeelte van de Henri Dunantstraat, wilde heel graag het openbare groen rond de kinderspeelplaats aan de Aakstraat/Jolstraat vervangen.
Voor NL doet hadden een aantal bewoners zich aangemeld en ook een viertal medewerkers van de Lidl vestigingen uit Purmerend deden mee. Ook Helana Aslander en Coen Lageveen, Stadspartij raadsleden, hebben de hele dag meegeholpen.

Beplantingsplan
De buurtvereniging had onder leiding van Hovenier Menno Lageveen een beplantingsplan gemaakt en aan de gemeente voorgelegd. Met steun van de buurtvereniging en de gemeente kon het karwei worden aangevangen.
Op zaterdag 12 maart werd er flink doorgewerkt door de alle vrijwilligers. Het oude groen, veelal prikkelbosjes, werd door een minikraantje verwijderd en door de vrijwilligers in de container gegooid. Er werd extra, verse grond aangebracht, een tegelpad aangelegd langs de autoparkeerplaatsen, een beukenhaagje geplant en er werd nieuwe lage beplanting aangebracht. 

Broodjes en soep
Tussendoor was er natuurlijk koffie en frisdrank van de buurtvereniging en was er ook tijd voor een broodje met beleg en een kop soep, aangeboden door de Deen vestiging van het Makado centrum en door de buurtvereniging.

Om 17.30 uur was alles klaar en kregen de vrijwilligers alle ( terechte) complimenten van de medebewoners. Een project als dit laat zien hoe belangrijk de samenwerking tussen de bewoners onderling, maar ook samen met de gemeente en het bedrijfsleven in Purmerend is. Het zou ook erg mooi zijn als dit soort projecten meer gaan plaatsvinden in Purmerend. De leden van buurtvereniging De Vijfmaster zijn in ieder geval erg blij met de samenwerking met de gemeente Purmerend en de steun van de twee supermarkten.

Welzijn artikelen