HomeNieuwsMilieuNieuwe top 10 Zuinige auto’s

Nieuwe top 10 Zuinige auto’s

FordMondeo
De nieuwste Top 10’s Zuinige Auto’s zijn weer bekendgemaakt door de ANWB en Natuur en Milieu. De belangrijkste wijzigingen op een rijtje.
In diverse klassen worden op objectieve wijze de zuinigste auto’s in kaart gebracht. Bij de dieselauto’s zijn in de Top 10’s voor het laatste kwartaal van 2017 geen wijzigingen. Bij de benzineauto’s is in de categorie ‘Klein Benzine’ de Alfa MiTo in de lijst toegetreden, waardoor de Suzuki Swift het veld heeft moeten ruimen. De Alfa MiTo gaat al jaren mee maar zijn kleine 0,9 liter driecilinder benzinemotor is nog steeds helemaal bij de tijd.
Midden benzine: Peugeot 2008 eruit
Ook in de Top 10 ‘Midden Benzineauto’s zien we verschuivingen. De Peugeot 2008 is uit de Top 10. Dat komt omdat het ging om een versie met bepaald type automaat. Die specifieke automaat wordt niet langer geleverd en daardoor haalt de Peugeot 2008 ook zijn gunstigste verbruikscijfer niet meer dat hem een plekje in de Top 10 verschafte.
Groot benzine: Audi A4 gezakt
Bij de Top 10 Grote Benzineauto’s wordt de Audi A4 2.0 Ultra niet meer geleverd, de zuinigste is nu een iets minder zuinige 1.4 TSI. De Skoda Superb had voorheen 112 g/km CO2 fabrieksopgave en kwalificeerde zich daarmee voor de top 10. Diezelfde auto heeft nu volgens opgave van Skoda 117 g/km en valt dus uit de Top 10.
De top 10 zuinige auto’s geeft de zuinigste auto’s weer. GA NAAR TOP 10

Voor meer informatie over de andere milieuaspecten van de brandstoffen zoals fijnstof en NOx verwijzen we naar onze factsheet.

foto: Ford Mondeo HEV

Milieu artikelen