HomeNieuwsVerkeer en VervoerNieuwe rotonde Weidevenne meteen in reparatie

Nieuwe rotonde Weidevenne meteen in reparatie

RotondeBordDe in augustus van dit jaar geopende turbo-rotonde op de Laan der Continenten in Weidevenne was al enkele weken na opening aan onderhoud toe. Reden was dat enkele betonnen blokken waren afgebroken die al enkele dagen na de opening kapotgereden waren.

Deze zomer is op de Laan der Continenten, ter hoogte van de Amazonelaan in Weidevenne, de weg deels verbreed. Ook heeft de rotonde een rijbaan extra gekregen. De rijbanen worden van elkaar gescheiden door betonnen blokken van ongeveer tien centimeter hoog. Als een auto op de rotonde te vroeg of te laat van baan wisselt, kan het gebeuren dat de betonnen blokken afbreken, wat gevaarlijke situaties oplevert.

De fractie van de Stadspartij heeft de gemeente om opheldering gevraagd over de slijtageslag van de splinternieuwe rotonde. De reparatie van enkele blokken laat nog even op zich wachten, geeft de gemeente aan. Er was niet gerekend op zoveel schade in de beginfase, waardoor er niet genoeg blokken op voorraad waren. Binnenkort worden deze blokken alsnog vervangen.

De hoogte van de blokken lijkt de rotonde niet echt veilig te maken. Vergelijkbare rotondes in andere gemeente hebben niet een dergelijk hoog opstaande rand. Toch voldoen de rotonde en de rijbaanscheiding, volgens de gemeente, aan de eisen die aan rotondes gesteld worden. Hoewel de rotonde wel al een aantal weken geopend is voor het verkeer, heeft de aannemer de zaak nog niet officieel opgeleverd.

De Stadspartij is benieuwd hoeveel auto’s al schade hebben opgelopen door de rotonde. Aan de hand hiervan zal mogelijk gepleit worden om de rotonde alsnog aan te passen.

 

ZIE OOK:

Verkeer en Vervoer artikelen