HomeNieuwsWelzijnNieuwe kunstgrasveld Wherevogels officieel geopend

Nieuwe kunstgrasveld Wherevogels officieel geopend

mario ernst (rugbyclub).jpgOp zaterdag 4 oktober om 11.05 uur precies heeft burgemeester L. Verbeek het nieuwe kunstgrasveld van voetbalvereniging Wherevogels in de Purmer-Noord officieel geopend. Simon Slagt (voorzitter Stadspartij) en Mario Hegger (fractielid Stadspartij, foto links) waren hierbij aanwezig.

"Voor de vereniging is dit een belangrijk moment," zegt Mario Hegger. "Het veld werd al enige weken gebruikt en was hard nodig om te kunnen trainen. De voetbalvereniging kwam tot aan zijn plafond qua groei omdat er te weinig trainingruimte bleek te zijn. De afgelopen jaren was het voor de gemeentelijke afdeling sport, nu omgevormd tot zelfstandige sportstichting SPURD niet mogelijk om het trainingsveld optimaal te onderhouden. Nu is dit geen probleem meer en wordt er iedere dag na schooltijd tot 23.00 uur volop getraind." De vereniging zelf gaat zich nu toeleggen op uitbreiding van kleedruimtes met daarbovenop uitbreiding van de kantine richting het hoofdveld.

Er is dus nog genoeg te doen en genoeg ambitie om verder te groeien, vind de Stadspartij. De Stadspartij wenst het bestuur van de Wherevogels daar alle wijsheid toe en geeft als advies: "blijf vooral een vereniging waar de jeugd zich thuis kan en blijft voelen. De sport is belangrijk voor de jeugd, niet alleen voor bewegen en als tijdverdrijf, maar vooral het leren omgaan met autoriteit, zoals een trainer maar ook met anderen binnen en buiten de vereniging." Verder feliciteert de Stadspartij de voetbalvereniging uiteraard van harte met het nieuwe kunstgrasveld. 

Ook het bestuur van Wherevogels heeft behoefte aan multifunctioneel gebruik van hun complex. Men denkt hierbij bijvoorbeeld aan kinderopvang. Hiervoor zijn wel aanpassingen nodig. De Stadspartij is groot voorstander van multifunctioneel gebruik van sportcomplexen. Hegger heeft aan wethouder B. Daan (Sociale Zaken) in het laatste raadsforum Samenleving de vraag gesteld hoe het zit met de wachtlijst bij de Sociale Dienst wat betreft de kinderopvangplaatsen.

Foto: R. Sampimon

Welzijn artikelen