HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningNieuwe Koemarkt compleet met terrassenbeleid

Nieuwe Koemarkt compleet met terrassenbeleid

koemarkt_ontwerpMet het nieuwe uiterlijk van de Koemarkt veranderen ook de mogelijkheden voor terrassen. Het uitgaansgebied is groter en biedt meer ruimte voor terrassen. De gemeente hecht aan een hoogwaardige vormgeving van het complete plein en duidelijke regels over gebruik en exploitatie. Daarom heeft zij onderzocht welke wensen er leven onder (horeca)ondernemers, terrasbezoekers en andere belanghebbenden uit de binnenstad. Dit komt samen in het terrassenbeleid Koemarkt, dat deze week is vastgesteld.

Het terrassenbeleid Koemarkt bestaat uit een aantal afspraken en regels voor alle betrokkenen. Grootste winst voor de ondernemers en bezoekers is het feit dat voortaan alle horecaondernemers de kans hebben om ook een terras te plaatsen op het nieuwe plein. De openingstijden in de ochtend zijn bovendien verruimd, wat beter aansluit bij de weekmarkt met haar vroege bezoekers.

Ook kunnen horecaondernemers meer bezoekers een plek bieden op het gevelterras uit de wind dankzij grotere terrasafscheidingen. Elektrische terrasverwarming is zowel aan het gevel- als op het zomerterras (midden op het plein) toegestaan. Omdat parasols zo bepalend zijn voor het beeld van het plein, hanteert de gemeente het voorschrift dat ze rechthoekig of vierkant zijn en één egale kleur hebben. Eventuele reclameteksten zijn alleen toegestaan op de zijkant. Voor overig terrasmeubilair gelden geen beperkingen; de gemeente vertrouwt op het belang dat ondernemers zelf hechten aan de inrichting van hun terras.

Het terrassenbeleid Koemarkt gaat deze maand in en is te raadplegen op deze website. Volgend jaar, na één zomerseizoen, benadert de gemeente ondernemers opnieuw om samen bevindingen en ervaringen uit te wisselen en eventueel beleid bij te stellen.

 ZIE OOK:

 

Bron: bericht gemeente Purmerend

Ruimtelijke Ordening artikelen