HomeNieuwsWelzijnNieuwe ganzen krijgen a.s. zondag een feestelijk onthaal

Nieuwe ganzen krijgen a.s. zondag een feestelijk onthaal

witte ganzen.jpg
Zondag 15 juni vanaf 13.00 uur zullen er weer nieuwe ganzen te vinden zijn aan de Botterstraat in de wijk Wheermolen in Purmerend. Die middag wordt een nieuwe groep ganzen uitgezet aan de Bottersloot. Menno Lageveen en Helana Aslander hebben afgelopen maandag de nieuwe groep ganzen al bekeken en zijn opgetogen over de komst van deze ganzen.
 

De nieuwe ganzen komen oorspronkelijk uit Haarlem en zijn nu nog ondergebracht bij Akka’s Ganzenparadijs in Coevorden. Deze stichting blijft ook de eigenaar van de dieren. Hiertoe wordt een overeenkomst gesloten met de bewoners en de gemeente Purmerend. Ze vervangen de in een vlaag van ‘verstandsverbijstering’ de in opdracht van de gemeente door Duke faunabeheer vergaste ganzen.

"Het is een hechte groep. Ze zijn rustig en vriendelijk ten opzichte van mensen. Dat is van belang omdat veel bewoners uit de omgeving, ook met kinderen, de dieren komen voeren”, laat Aslander weten. Ze voegt eraan toe dat brood, graan, fruit en groenten op het menu van de ganzen staan. "Dus als mensen dat over hebben, doen ze de dieren veel plezier.” We hebben ook wethouder Krieger een uitnodiging gestuurd om aan te geven geen rancuneuze gevoelens meer te koesteren.

De dieren zullen zondag verwelkomd worden in een feestelijk versierde Botterstraat. "Iedereen die de ganzen een goed hart toedraagt is hierbij van harte welkom", voegen Menno en Helana er nog aan toe. Hiermee is de eerste wens van de geënquêteerde bewoners uit de Botterstraat, Jolstraat en Henry Dunantstraat uitgekomen. Wethouder Krieger heeft aangegeven op korte termijn ook een uitspraak te doen over de Ecozone, het hekwerk onder het spoor, de vervanging van de beschoeiing en het schonen van de Bottersloot.

Welzijn artikelen