HomeNieuwsVerkeer en VervoerNH-Kanaal krijgt twee nieuwe bruggen

NH-Kanaal krijgt twee nieuwe bruggen

NHKanaalKanaalkadeDe komende jaren zullen er twee nieuwe bruggen gebouwd worden over het Noordhollands Kanaal. Dat blijkt uit vragen van de GroenLinks-fractie. In het voorjaar van 2008 kreeg de Purmerendse gemeenteraad al te zien hoe de Melkwegbrug eruit komt te zien. Deze brug verbindt de Melkweg in de Weidevenne met de Gouw in de binnenstad. De brug zal toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsers.

Momenteel is de Weidevenne vanuit het centrum alleen te bereiken via de Sluisbrug nabij de Hazepolder. Met de ontwikkeling van de Weidevenne in de afgelopen jaren is er steeds meer behoefte aan goede verbindingen tussen de nieuwbouwwijk en het Purmerendse stadshart. Ook met het oog op de ontwikkeling van de Kop van West, het gebied tussen het centrum en de snelweg A7, is een goede verbinding voor langzaam verkeer noodzakelijk.

Naast de Melkwegbrug zal er nog een tweede brug gebouwd worden over het Noordhollands Kanaal, waarmee de Kop van West verbonden zal worden met de Nieuwstraat. De gemeenteraad zal in het najaar van 2008 geinformeerd worden over de tweede brug. Momenteel wordt het terrein van de Kop van West gereed gemaakt om tijdelijke jongerenwoningen te bouwen. Vanaf 2013 zal de Kop van West in z’n geheel vernieuwd worden. Gedacht wordt aan winkels, woningen, een stadspark en daghoreca. Ook komt er een parkeergarage en zijn er plannen om een jachthaven te bouwen.

Verkeer en Vervoer artikelen