HomeNieuwsWelzijnNazomerfeestweek op zaterdag 3 september van start

Nazomerfeestweek op zaterdag 3 september van start

Veententoonstelling
Foto Stadspartij

Twee jaar was er door de corona perikelen geen nazomerfeestweek. Van 3 t/m 11 september is het dan weer zover en komen de evenementen terug.

Het programma:

Zaterdag 3 september 09:00 – 17:00 uur

Marktstadwalk

Kaasmarkt en omgeving

Na 2 jaar geen Marktstadwalk te hebben georganiseerd komt dit jaar dit evenement terug. Deelnemers die zich eerder hebben ingeschreven voor de geannuleerde walks kunnen dit jaar weer meelopen, zij krijgen of hebben bericht gehad van de organisatie. U kunt kiezen tussen verschillende afstanden: ✅ 25 kilometer 🚶‍♂️ ✅ 13 kilometer 👫 ✅ 5,7 kilometer 👨‍👩‍👧‍👦

Zondag  4 september 08:00 – 17:00 uur

Marktstadrun

Kaasmarkt en omgeving

Zondag 4 september vindt de 10e editie plaats van de Marktstadrun. Tijdens deze jubileumeditie staan de volgende afstanden weer op het programma: de Kidsrun, de 2 Engelse Mijl voor scholieren en de 4.5 en 8 EM. De starttijden zijn dit jaar vervroegd, zodat we ruim op tijd klaar zijn voor de Formule 1 liefhebbers.

Woensdag 7 september 08:00 – 17:00 uur

Voetbaltoernooi marktstad bokaal

Het jaarlijkse voetbaltoernooi om de Marktstadbokaal tussen de voetbalclubs uit Purmerend en Beemster vindt ook dit jaar weer plaats in de Nazomerfeestweek. De D-E-F pupillen van de Purmerendse voetbalclubs FC Purmerend, De Wherevogels en Purmersteijn en vanuit  de Beemster voetbalclub vv ZOB, SV Beemster en SV West Beemsterse strijden dus om de felbegeerde Marktstadbokaal.

Donderdag 8 september 08:00 – 14:00 uur

Veetentoonstelling

Kaasmarkt en omgeving

Veetentoonstelling Handjeklap, loeiende koeien, blatende schapen, mekkerende geiten, tokkende kippen, bokkende ezels en zo meer; de veemarkt van weleer herleeft en dat alleen nog tijdens de Nazomerfeestweek op de Koemarkt. Hoe ging dat toen ook alweer? De jonkies kunnen gelijk zien waar de melk en eieren vandaan komen en met een beetje geluk de dieren even aaien.

Donderdag 8 september 14:00 – 18:00 uur

Harddraverij

Nieuwstraat

Harddraverij nazomerfeestweek 2022 Ook dit jaar staat van 3 september t/m 11 september de feestweek in Purmerend gepland met op 8 september de 148e editie van de kortebaan harddraverij, zoals altijd traditioneel op de 2e donderdag in september.

Vrijdag 9 september 09:00 – 17:00 uur

Lappendag

Kaasmarkt en omgeving

Een feestweek zonder de traditionele lappendag is geen feestweek. Lappendag hoort bij een Marktstad. Honderden kramen staan van 09.00 tot 17.00 uur opgesteld in de binnenstad. Stoffen en stofjes, lappen en lapjes en allerlei andere hebbedingetjes worden door de marktkooplui aan de vrouw ( en natuurlijk ook aan de man ) gebracht.

Zaterdag 10 september 09:00 – 17:00 uur

Boekenmarkt

Kaasmarkt en aangrenzende straten Kaasmarkt 1, Purmerend

Rustig schuifelen de echte boekenliefhebbers langs de kramen. Speurend naar juist dat ene bijzondere boek of naar die lang verlangde bundel. Een boekenmarkt is het domein voor de ware boekenwurm. Op maar liefst 70 kramen bieden professionele boekenhandelaren hun waar aan. Een must voor de boekenliefhebbers, de koopjesjagers en andere belangstellenden.

Zaterdag 10 september 10:00 – 16:00 uur

Open dag Brandweer

Open dag Brandweer Zaanstreek-Waterland Op zaterdag 10 september is het weer zover. Op de brandweerkazerne van Purmerend wordt de jaarlijkse open dag van de brandweer georganiseerd. Tussen 10:00 en 16:00 is iedereen van harte welkom om langs te komen voor leuke en spannende activiteiten.

Zaterdag 10 september 12:30 – 17:00 uur

Oldtimers

Kaasmarkt en omgeving

Ter afsluiting van de nazomerfeestweek van de Stichting Marktstad Purmerend, staat zaterdag 10 september de voormalige veemarkt in het oude centrum weer vol met oldtimer automobielen van 25 jaar of ouder. Na een afwezigheid van twee jaar kan deze oldtimershow weer plaatsvinden. Voorafgaand aan de oldtimershow ie er een toertocht van ruim 40 km deze gaat gedeeltelijk door de mooie Beemster die nu onder gemeente Purmerend valt.

De tocht wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en uitgezet door oldtimerclub “de blauwe kaart”.

Zaterdag 10 september 15:00 – 23:30 uur

Mega Jordaanfestijn 2022 

Leeghwaterpark Leeghwaterpark, Purmerend

Lieve mensen, Ja hoor! We mogen weer …. Zin in Jordaan Festijn op zaterdag 10 september. We hebben twee jaar moeten wachten, dus we kijken hier enorm naar uit. Met Wolter Kroes, Mart Hoogkamer, Yves Berendse, Ruth Jacott, Danny de Munk, Dario en vele anderen.

Zaterdag 10 september 20:00 – 23:00 uur

Taptoe

Kaasmarkt en omgeving

Op de zaterdagavond in het tweede weekend van de Nazomerfeestweek vindt traditioneel de Taptoe plaats. Aan dit grote muziekevenement op de Koemarkt doen ook dit jaar weer verschillende prijswinnende korpsen uit heel Nederland mee. En omdat we dit jaar vieren dat we 77 jaar geleden zijn bevrijd, is het dit jaar een extra feestelijke editie.

Zondag 11 september 13:00 – 17:00 uur

Steenwerpen

Kaasmarkt en omgeving

Men speelt in een team van acht personen. Er strijden twee teams tegen elkaar. Iedere speler mag 15 worpen doen. Op een paaltje staat een grote dobbelsteen met de één boven en de vier naar je toe. Het doel is om vanaf een werpafstand van zeven meter met behulp van een kei de dobbelsteen, zonder stuiteren of kaatsen via de achterwand, van de paal af te werpen. Het aantal ogen van de dobbelsteen die boven liggen bepalen het aantal behaalde punten. De punten van de dobbelsteen tellen dubbel als het paaltje blijft staan. Na de 15 speelronden zullen de beste 10 teams gaan uitmaken welk team er daadwerkelijk kampioen steenwerpen 2022 gaat worden. Op 5 banen gecentreerd op de Koemarkt worden de 10 beste teams door middel van loting aan elkaar gekoppeld. Onder toeziend oog van de vele toeschouwers en een deskundige jury zal het team met de meeste punten de uiteindelijke winnaar worden en de felbegeerde wisselbokaal in ontvangst mogen nemen.

Drie teams van Stadspartij Beemster Polder Partij nemen aan deze competitie deel.

Zie voor de details per evenement de website van de Nazomerfeestweek

Welzijn artikelen