HomeNieuwsWelzijnMultifunctionele sporthal pas eind 2013 klaar

Multifunctionele sporthal pas eind 2013 klaar

wethouder mona keijzer (klein).jpgDe multifunctionele sporthal is op z’n vroegst pas in oktober 2013 klaar voor gebruik. Dat meldt wethouder M. Keijzer (sport) in een brief aan de gemeenteraad van Purmerend. De nieuwe sporthal de door meerdere sportverenigingen zal worden gebruikt, zal op de plek komen te staan waar nu Rugbyclub Waterland en sporthal de Beukenkamp zijn gevestigd, tegenover voetbalvereniging Purmersteijn.

 

Momenteel wordt gezocht naar een nieuwe locatie voor de rugbyvereniging. Eind dit jaar zal bekend zijn waar Rugbyclub Waterland naar toe verhuist. De gemeenteraad van Purmerend neemt dan meteen een besluit over het programma van eisen van de nieuwe sporthal. Pas eind 2010 zal de nieuw gekozen raad een besluit nemen over hoeveel de nieuwe hal mag gaan kosten.

Rugbyclub

Begin 2012 zal de Rugbyclub op haar nieuwe locatie kunnen beginnen. Dit kan alleen als de omwonenden geen bezwaar of beroep indienen tegen de plannen. Pas dan kan het oude terrein rijp worden gemaakt voor de bouw van de multifunctionele sporthal. De nieuwe sporthal zal onder andere bedoeld zijn voor turnen en basketbal. Een kleine ruimte zal gebruikt worden door de Denksportvereniging.

mario hegger 2.jpgDe Stadspartij vraagt zich af of het wel zo lang moet duren. "Een locatie voor de rugbyvereniging is al eerder genoemd, namelijk de Purmer-Zuid," zegt Mario Hegger. "Als dit al bekend is, ga dan als gemeente meteen aan de slag met het volgen van de procedure. Dit hoeft geen twee jaar in beslag te nemen. Op dit moment is het besluit nog steeds niet genomen. Wat heeft men dan sinds de begroting zitten doen? Het is constant maar wachten op verschillende onderzoeken die moesten worden uitgevoerd. Daar moet nu wel een conclusie uit te trekken zijn. Ik ben bang dat uitstel leidt tot afstel met de bezuinigingsdrift van dit college. Als het aan de Stadspartij ligt zal dat zeker niet gebeuren. De multifunctionele sporthal moet er komen hoe dan ook en wel zo snel mogelijk."

ZIE OOK:

Welzijn artikelen