HomeNieuwsWelzijnMultifunctioneel sportcomplex bijna klaar voor gebruik

Multifunctioneel sportcomplex bijna klaar voor gebruik

Hal1
Op vrijdag 30 juni werd er voor raad- en commissieleden van Purmerend een rondleiding gehouden door het bijna afgebouwde multifunctionele sportcomplex.  De raad- en commissieleden werden ontvangen door het projectteam van de gemeente en de bouwer firma Vaessen.
Voor de Stadspartij waren wethouder sport Roald Helm, fractievoorzitter Bert Meulenberg en de raadsleden Helana Aslander en Guus Jansen aanwezig.
 Garage
De rondleiding startte in de parkeergarage waarop de sporthal is gebouwd. Deze garage, die gelijkvloers is gerealiseerd, heeft een capaciteit van 200 parkeerplekken. Daarnaast is er aan beide zijden ruimte gecreëerd voor het stallen van fietsen. De stalling van fietsen kan gescheiden van het autoverkeer worden gedaan, in het teken van veiligheid zeker een goede keuze.
Vanuit de parkeergarage zijn er mogelijkheden om in de sporthal te komen via twee zij ingangen. Deze zijn hoofdzakelijk bedoeld voor clubs en het onderwijs, zij hebben dan een aparte ingang en hoeven niet altijd via de hoofdingang de sporthal te betreden. Bezoekers van sportwedstrijden worden geacht om de via de hoofdingang het complex te betreden.
De sporthallen
Hal2Wij kwamen vanuit de parkeergarage in een van de twee sporthallen. Onze eerste indruk was direct “wat ziet dit er fantastisch uit”. Een grote hal, die met twee scheidingswanden, omgetoverd kan worden in 3 gymzalen. Een vaste tribune met 320 zitplaatsen, daaronder een uitschuiftribune met nog eens honderden zitplaatsen. Het mooie is dat er aan de andere zijde van het complex nog zo’n hal is gerealiseerd.

Tussen deze twee hallen zijn er 14 was- en kleedruimten beschikbaar. In beide hallen is er voldoende opslagruimte en zijn er mooie overzichtelijke kantoren voor wedstrijd- en spelleiding. Ook is er  een ruime moderne turnhal in het complex opgenomen. In deze turnhal kunnen de attributen, die nodig zijn om de turnsport te beoefenen, continue blijven staan. Opruimen na een training of een wedstrijd behoort dus tot het verleden. Ook de turnhal is voorzien van een tribune.

Horeca
Ook de horeca is niet vergeten. Er zijn twee plekken waar de horeca is gevestigd en waarbij op één plek ook een keuken is opgenomen. Er is een plek op de begane grond en een plek op de eerste verdieping. Bij de inrichting is er rekening mee gehouden dat er geen eten en drinken mee wordt genomen naar de aanwezige tribunes.
Stadspartij onder indruk

De leden van de Stadspartij waren zeer onder de indruk van de realisatie van deze zeer welkome voorziening voor onze stad. Met dit zeer mooie en uiterst uitgebreide complex kunnen de Purmerendse sporters en sportliefhebbers, maar ook sporters en bezoekers uit andere gemeenten zeer lang plezier beleven.  
De Stadspartij is altijd een groot voorstander geweest van de bouw van dit multifunctionele sportcomplex waar gesport kan worden door sportverenigingen en waar sportonderwijs kan worden gegeven. Belangrijk is het dat er een goed onderkomen beschikbaar is met de benodigde faciliteiten. De Stadspartij is dan ook zeer ingenomen met het feit  dat dit multifunctioneel sportcomplex in Purmerend tot stand is gekomen.

Hal3

Welzijn artikelen