HomeNieuwsWelzijnMet elkaar overweg in recreatiegebieden in Noord-Holland

Met elkaar overweg in recreatiegebieden in Noord-Holland

Foto persbericht Vervoerregio


De zomer is in volle gang en we trekken er met z’n allen op uit in eigen land. Of je nu gaat wandelen, fietsen of zwemmen, in de recreatiegebieden van Groengebied Amstelland en in het Twiske-Waterland kom je iets nieuws tegen in het straatbeeld. De komende periode zie je hier met spuitkrijt aangebrachte gronduitingen van de nieuwe verkeersveiligheidscampagne van de Vervoerregio Amsterdam: ‘Met elkaar overweg’.

De nieuwe verkeersveiligheidscampagne ging afgelopen mei van start binnen de veertien gemeenten van de Vervoerregio Amsterdam. Er zijn dagelijks veel verschillende weggebruikers op pad, die allemaal met elkaar over dezelfde weg moeten. Denk aan fietsers, wielrenners, e-bikers, wandelaars, hondenuitlaters, motorrijders, automobilisten, flitsbezorgers, maaltijdbezorgers en nog veel meer. We moeten met elkaar over de weg. Hoe fijn zou het zijn als we ook goed met elkaar overweg kunnen? Dat is waar deze nieuwe campagne om draait.

Elkaar de ruimte gunnen tijdens het recreëren

De ‘Met elkaar overweg’-campagne spoort verkeersdeelnemers aan om meer rekening met elkaar te houden. Het wordt namelijk steeds drukker op onze paden en wegen en we moeten de beschikbare ruimte met elkaar delen. Henk Meuleman, locatiebeheerder bij Recreatie Noord-Holland, herkent dit ook in de recreatiegebieden van Groengebied Amstelland: “Mensen komen om allerlei redenen naar het recreatiegebied. Om verkoeling te zoeken bij de zwemplassen, te wandelen of om te sporten, zoals wielrennen. Al deze weggebruikers willen hun eigen activiteit ondernemen en daar is ook de ruimte voor. Maar, je bent niet de enige die onderweg is, er zijn meer mensen aan het recreëren. Je moet nu eenmaal rekening met elkaar houden en elkaar de ruimte gunnen, zo kan iedereen genieten van dit recreatiegebied.”

Minder irritaties en verkeersslachtoffers

De campagne ‘Met elkaar overweg’ dient om weggebruikers bewust te maken van de ruimte die ze innemen op de weg. Het gaat vaak goed, maar soms zitten verschillende weggebruikers elkaar in de weg. Door het gedrag aan te passen, verbetert uiteindelijk de verkeersveiligheid voor iedereen. Dus: meer rekening houden met elkaar, respect tonen, regels naleven… elkaar de ruimte gunnen. Gerard Slegers, vicevoorzitter van het dagelijks bestuur: “Alle gemeenten uit de Vervoerregio zetten zich in voor dit gezamenlijke doel. Ook de recreatiegebieden in de regio maken hier natuurlijk een belangrijk onderdeel van uit. De campagne ‘Met elkaar overweg’ dient om ons als verschillende weggebruikers nader tot elkaar te brengen. Een recreatiegebied is een plek waar veel verschillende weggebruikers op pad zijn. Door juist hier extra aandacht te vestigen op het elkaar de ruimte gunnen, dragen we bij aan veiliger verkeer in de regio.”

Gronduitingen als herinnering

Met gronduitingen krijgen bezoekers van het Groengebied Amstelland en Twiske-Waterland een vriendelijke herinnering om rekening te houden met andere weggebruikers. Door elkaar de ruimte te gunnen gaan we goed met elkaar overweg.

Meer informatie over de campagne? Neem een kijkje op www.verkeerenmeer.nl/campagnes.

Welzijn artikelen