HomeNieuwsVerkeer en Vervoer‘Melkwegbrug september 2012 klaar’

‘Melkwegbrug september 2012 klaar’

MelkwegbrugOpenDe Melkwegbrug zal naar verwachting worden opgeleverd in september 2012. In de zomer van 2010 heeft de gemeente de opdracht tot realisatie van de brug ter hoogte van het Tramplein verstrekt aan bouwbedrijf Van Hattum en Blankevoort. De werkzaamheden zijn in volle gang.

Al in 2003 heeft de gemeenteraad van Purmerend in een ontwikkelingsplan voor de Weidevenne aangegeven een brug voor fietsers en voetgangers over het NH-kanaal te willen hebben. In 2006 heeft de gemeente opdracht gegeven tot het maken van een schets voor een brug die nieuwbouwwijk Weidevenne en het stadscentrum met elkaar moet verbinden. Een jaar later heeft NEXT Architects een plan uitgewerkt.

In april 2009 heeft het college van B&W ingestemd met het ontwerp van de brug van NEXT Architects. Het bouwen van de brug kost 7,7 miljoen euro, waarvan 3 miljoen wordt betaald door de Stadsregio Amsterdam. Als de brug klaar is zal ook busstation Tramplein heringericht worden.

Te duur

De Stadspartij vindt de kosten voor de brug nog steeds te hoog. “Met name het in de brug opgenomen voetgangersdeel, het deel wat dus een vaste oeververbinding is, is in mijn ogen overbodig,” vindt raadslid Bert Meulenberg. “Dit zou ruim een miljoen euro hebben gescheeld. Helaas is de koers al gelopen. De brug is al aanbesteed en de opdracht tot bouwen is al verstrekt. En je moet je ook afvragen of je een subsidie van de Stadsregio zou hebben gekregen als de brug goedkoper zou zijn geweest.”

 ZIE OOK:

 

Verkeer en Vervoer artikelen