HomeNieuwsRuimtelijke Ordening‘Melkwegbrug gereed medio 2012’

‘Melkwegbrug gereed medio 2012’

melkwegbrugDe bouw van de Melkwegbrug over het Noordhollands Kanaal zal in 2012 klaar zijn. Dat zegt de gemeente in het magazine Regio Zaken. De realisatie van de brug, die de Weidevenne met de binnenstad moet verbinden, zal direct na de juridische procedures beginnen.

De brug is bedoeld voor zogenoemd ‘langzaam verkeer’, dus voor voetgangers, fietsers en bromfietsers. Voetgangers kunnen kiezen om het s-vormige gedeelte van de brug te kiezen, of de boog van 65 traptreden, die ook gebruikt kan worden als de brug open staat.

In het oorspronkelijke plan is ook een promenade langs het kanaal (van Tramplein tot de Nieuwstraat) opgenomen. Omdat het door de crisis ook financieel slecht gaat met Purmerend is de promenade voorlopig in de ijskast gezet.

Met het realiseren van de Melkwegbrug zal ook het busstation aan het Tramplein verplaatst worden. Hierover vindt nog overleg plaats. Of er nog een tweede brug over het Noordhollands Kanaal komt, de zogenoemde ‘Nieuwstraatbrug’, is allerminst zeker. Dit hangt af van de ontwikkeling van de Kop van West.

ZIE OOK:

 

Bron: Regio Zaken

Ruimtelijke Ordening artikelen