HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningMeer openbare toiletten gewenst

Meer openbare toiletten gewenst

urinoirkoemarkt
De uitbater van Proeflokaal Bakker op de Koemarkt is blij dat eindelijk een einde komt aan de verpletterende stank uit het naastgegelegen urinoir, waardoor lange tijd zijn terras en dat van de buren werd geteisterd.

De eigenaresse heeft eindelijk van de gemeente toestemming gekregen de ingangen van het urinoir dicht te timmeren. De ruimte zal nu worden gebruikt voor opslag van materiaal en terrasstoelen.

Toiletten ook voor dames
Enkele weken geleden werd Purmerend ‘verrijkt’  met een openbare krul in de hoek van de Koemarkt achter het gebouw van het Marktwezen. Van de krul wordt inmiddels druk gebruik gemaakt.

Overigens zou het een mooie gelegenheid zijn geweest op de Koemarkt een chemisch afsluitbaar toilet te plaatsen, zodat ook dames gelegenheid krijgen hun gevoeg op een verantwoorde manier achter te laten. Daar wil men best een halve euro of zoiets voor betalen.

En verder wordt het ook hoog tijd dat elders in de stad openbare toiletten verschijnen. Als plaatsen valt te denken aan het Tramplein, het Beatrixplein, en NS-station Weidevenne. Een mooie taak voor het nieuwe college.

foto: Purmerends Nieuwsblad

Ruimtelijke Ordening artikelen