HomeNieuwsWelzijnMeedoen en meedenken tijdens het WK Wheermolen

Meedoen en meedenken tijdens het WK Wheermolen

Gezamenlijk persbericht met Intermaris

Onderzoek naar sport- en spelmogelijkheden in de wijk
Persbericht Purmerend.nl


Op zondag 10 juli tovert Spurd de wijk Wheermolen om tot sportieve arena. Op maar liefst 7 plekken kunnen inwoners uit de wijk gratis meedoen aan sport- en spelactiviteiten. De gemeente en Intermaris willen de wijk gezond, gemengd en nog gezelliger maken. Onder andere door sport- en speltoestellen te plaatsen in de openbare ruimte. Tijdens het WK Wheermolen vragen ze bezoekers wat voor sporten ze graag zouden willen doen en waar in de wijk de voorzieningen een plek moeten krijgen.

Gratis sport- en spelactiviteiten
Het WK Wheermolen is op zondag 10 juli van 11.00 – 15.00 uur. Op deze dag kunnen buurtbewoners kennismaken met Urban Sports, zoals free running en een hindernisbaan. Er is een aikido-workshop, springkussen, jeu de boules, een volleybal-, voetbal- en basketbaltoernooi en er zijn verschillende fitnessapparaten om uit te proberen. Kortom, van alles te doen voor jong en oud. Er zijn ook gezonde hapjes en drankjes. Om 15.00 uur is de prijsuitreiking op het grasveld bij de Otto Frankflat (Anne Franklaan). Wethouder Coen Lageveen en directeur Cees Tip van Intermaris reiken de hoofdprijs uit: een gezonde buurtbarbecue voor 50 personen. Wijkgenoot en Surinaamse volkszanger Master Stu treedt op.

Win een gezonde buurtbarbecue
Inwoners uit de wijk kunnen meedoen aan een fotowedstrijd door een sportieve foto in te sturen. De meest originele, gezelligste, sportiefste foto wint een gezonde buurtbarbecue voor de straat of galerij. Meedoen kan door vóór 10 juli 14.30 uur een foto mailen of te plaatsen op Instagram of Facebook met de hashtag #wkwheermolen en door @WijWheermolen te taggen.

Meedenken over sporten in de wijk
Iedereen moet kunnen bewegen. Dicht bij huis, elk moment van de dag. Intermaris en gemeente Purmerend willen Wheermolen voorzien van meer sportmogelijkheden. Dit kan variëren van fitnesstoestellen of een hardlooproute tot conditietrainingen onder begeleiding in de wijk. De grote vraag is: wat zijn de wensen van de wijk? En op welke locaties moeten de voorzieningen komen? Tijdens het WK Wheermolen kunnen bezoekers meedoen aan een onderzoek en aangeven wat ze nodig hebben om vaker te bewegen.

Proefopstelling fitnesstoestellen
Op het grasveld aan de Dr. Albert Schweitzerlaan, ter hoogte van OBS Wheermolen, staan deze zomer alvast fitnesstoestellen om uit te proberen. Hiervan kunnen buurtbewoners gratis gebruik maken. Het is een proefopstelling. De gemeente meet hoeveel gebruik ervan wordt gemaakt en wat de ervaring is van de direct omwonenden.

Vernieuwing Wheermolen-Oost
Samen met bewoners werken gemeente Purmerend en woningcorporatie Intermaris de komende jaren aan een nieuw Wheermolen-Oost. Ze renoveren flats, bouwen zo’n 1000 nieuwe woningen, vervangen in grote delen van de wijk de riolering en pakken het groen en de straten aan. Het Dwarsgouwgebied wordt een mooi stadspark. Samen met het Hoogheemraadschap bekijken ze de mogelijkheden om van de dijk een ontmoetingsplek te maken. Zo maken ze de wijk gezond, gemengd en nóg gezelliger.

Persbericht Purmerend.nl

Welzijn artikelen