HomeNieuwsPartij NieuwsMario Hegger gekozen als lijsttrekker Stadspartij

Mario Hegger gekozen als lijsttrekker Stadspartij

mario hegger.jpg
Fractielid Mario Hegger (48) is afgelopen week door de leden van de Stadspartij gekozen tot nieuwe lijsttrekker. Hij volgt hiermee Elly Vos op, die in 2006 afscheid nam van de politiek. Hegger is momenteel fractielid van de partij en houdt zich bezig met onderwijs, cultuur, sport en jeugdbeleid.

Mario Hegger is uiteraard zeer blij met zijn uitverkiezing. “Ik ben trots met een ruime meerderheid gekozen te zijn door de leden van de Stadspartij. Ik ben de leden daarvoor veel dank verschuldigd en het geeft mij een zware verantwoordelijkheid richting de verkiezingen. Ik ben trots en gemotiveerd om voor dit team de lijst aan te voeren als lijsttrekker en te laten zien dat het verstandig is om in maart 2010 op een lokale partij te stemmen en dat is de Stadspartij.”

De kersverse lijsttrekker begon in 1996 bij de Stadspartij als fractieassistent. Hij hield zich vanaf 1998 onder andere bezig met stedelijke ontwikkeling. In 2002 nam Hegger als vijfde raadslid zitting in de gemeenteraad van Purmerend. Hij specialiseerde zich op het gebied van onderwijs, cultuur, sport en jeugdbeleid. Toen de Stadspartij in 2006 drie van de vijf zetels in de gemeenteraad verloor, moest Hegger zijn raadszetel inleveren, maar hij bleef wel actief als fractielid.

Belangen

Hegger vindt dat er de komende tijd nog flink wat gedaan moet worden in Purmerend. “Het inleveren van drie raadszetels kwam hard aan. De fractieleden en het bestuur hebben zich niet uit het veld laten slaan en zijn met goede moed verder gegaan voor de burgers van Purmerend. De Stadspartij komt op voor de belangen van haar inwoners. Als voorbeeld wil ik wel noemen de slechte herbestrating in de Gors, het halve rotonde model in de Binnenstad en het nieuwe afvalsysteem dat voor grote problemen zal zorgen. De Stadspartij heeft telkens aangegeven dat dit fout zou gaan en heeft er alles aan geprobeerd om de andere partijen daarvan bewust te maken. De multifunctionele sporthal moet snel worden  gerealiseerd volgens de gestelde eisen binnen de topsport. Juist door de verenigingen goed te faciliteren is het mogelijk om de sport goed te ontwikkelen hetgeen zijn positieve werking zal hebben op maatschappelijke problemen.”

De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 3 maart 2010. Hegger zal namens de Stadspartij bovenaan de lijst komen te staan. Tot die tijd zal Hegger woordvoerder blijven namens de partij in het raadsforum Samenleving, dat elke eerste donderdag van de maand vergadert. Al het nieuws over de lijsttrekker en de naderende verkiezingen zal te lezen zijn op www.StadspartijPurmerend.nl

Partijnieuws artikelen