HomeNieuwsWelzijnLokaal Compliment 2019: 'De kracht van Samen!'

Lokaal Compliment 2019: ‘De kracht van Samen!’

MariaDeen
Een kanshebber?

Welke vrijwilligersorganisatie verdient het Lokaal Compliment voor 2019? Purmerenders kunnen tot maandag 25 november 2019 hun favoriete organisatie aanmelden. Vrijdag 13 december wordt bekendgemaakt welke organisatie € 1.000,- heeft gewonnen.

Vrijwilligers maken het verschil voor de stad Purmerend en haar inwoners. Met het Lokaal Compliment wil de gemeente laten zien dat zij blij is met alle vrijwilligers die zich inzetten voor de mensen in de stad.
Aanmelden doe je zo
Dit jaar zoekt gemeente Purmerend voor het Lokaal Compliment vrijwilligersactiviteiten in Purmerend die gericht zijn op het thema ‘De kracht van Samen!’ Activiteiten en/of vrijwilligersorganisaties kunnen worden aangemeld voor het Lokaal Compliment tot maandag 25 november aanstaande. Uiterlijk 3 december ontvangen 10 genomineerden bericht.
Het thema van 2019: ‘De kracht van samen!’
Ieder mens wil graag gekend en erkend worden. Door ervaringen met allerlei andere mensen, op ons werk, in de buurt of binnen het gezin, voelen we ons nodig en gewaardeerd. Niet voor alle Purmerenders is dit allemaal zo vanzelfsprekend. Door hun problematiek hebben ze soms geen werk of door omstandigheden is hun sociale netwerk beperkt. Vrijwilligers kunnen daar verandering in brengen. Zij zorgen voor aandacht, afleiding, waardering en erkenning en stellen deze mensen in staat om contact te houden met de buitenwereld. Voorbeelden van vrijwilligerswerk zijn bijvoorbeeld: samen muziek maken, creatieve activiteiten, een maatje zijn voor iemand of een wandelgroep voor beweging en/of het contact.
Voorwaarden
De gemeente Purmerend zoekt  vrijwilligers die activiteiten organiseren, vanuit een organisatie, die zich richten op Purmerenders die door problematiek of omstandigheden sociaal geïsoleerd zijn of op een andere manier aandacht nodig hebben. De initiatieven moeten minstens een jaar operationeel zijn en zich in de afgelopen periode bewezen hebben. Het moet gaan om (herhaalde) activiteiten die over een langere periode worden uitgevoerd met hulp van vrijwilligers. Voor vragen kan men mailen.
Prijsuitreiking
Uit de inzendingen worden 10 organisaties genomineerd door de jury. De winnende organisatie krijgt een bedrag van € 1.000,-. Daarnaast stelt Rabobank Waterland en Omstreken een extra prijs van € 500,- beschikbaar. De 8 overige genomineerde organisaties ontvangen een aanmoedigingsprijs met een geldwaarde van € 250,-.
De prijzen worden op vrijdagmiddag 13 december 2019 uitgereikt door wethouder Harry Rotgans, Rob de Neve van Rabobank Waterland en Omstreken en Monique Cremers, lid Raad van Bestuur van de Zorgcirkel. Zij maken ook onderdeel uit van de jury.
foto Stadspartij

Welzijn artikelen