HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningLivestream Opening Week van de Toegankelijkheid: zo maken wij Nederland meer toegankelijk

Livestream Opening Week van de Toegankelijkheid: zo maken wij Nederland meer toegankelijk

Op maandagmiddag 4 oktober opent Ieder(in) vanaf 12.00 uur officieel de Week van de Toegankelijkheid 2021. In een gevarieerd programma van ruim een uur laten landelijke en lokale organisaties die zelf meedoen aan de Week ons zien wat zij doen om Nederland meer toegankelijk te maken. De opening is via een livestream voor iedereen bij te wonen. Kom kijken en luisteren. Laat je informeren, en vooral ook inspireren!

Fysieke toegankelijkheid, culturele toegankelijkheid en sociale toegankelijkheid; het komt allemaal aan bod. Het Nationale Theater uit Den Haag, de LFB uit Hilversum, het platform uit Leeuwarden, de Nederlandse Dansdagen uit Maastricht, het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst en de Vereniging Nederlandse Gemeenten nemen deel aan de opening. Allemaal spannen zij zich extra in om toegankelijkheid te verbeteren.

Muziek mét muziektolken

Net als vorig jaar luisteren we de opening op met muziek. En net als vorig jaar doen we dat samen met de muziektolken Mirjam Stolk en Theo Stoop. Tijdens de opening van 2020 waren zij een daverend succes. Was je er vorig jaar niet bij? Of wel, en wil je ze nog wel een keer in actie zien? Kom dan zeker naar de opening.

Livestream

De online opening komt live vanuit het kantoor van Ieder(in). Op de website van de Week van de Toegankelijkheid  is de link naar de livestream vinden. De livestream is voorzien van tolk Nederlandse Gebarentaal en ondertiteling en tijdens de uitzending beschrijven we zoveel mogelijk de beelden in gesproken woord.

Ga naar www.weekvandetoegankelijkheid.nl/opening2021.

Red. Op dinsdag 5 oktober is er in Purmerend het Evenement ‘Gamen zonder drempels’ in H20 Esports campus

Gamen Zonder Drempels

Ruimtelijke Ordening artikelen