HomeNieuwsWelzijnLaagdrempelig, flexibel en vrij toegankelijk fit met QR-Fit beweegroute

Laagdrempelig, flexibel en vrij toegankelijk fit met QR-Fit beweegroute

Foto Stadspartij


Vanmiddag 13 oktober vindt het openingsevenement plaats van de QR-Fit beweegroute. Dan onthult plaatsvervangend wethouder Sport Coen Lageveen op het veld achter Wijkplein Where officieel de QR-Fit beweegroute. Dit initiatief en het evenement zijn een samenwerking van QR-Fit, Spurd en gemeente Purmerend en is voor iedereen. Jong en oud, sportief en niet sportief: iedereen is van harte welkom!

Op verschillende plekken in de wijken Overwhere en Wheermolen kunnen jong en oud makkelijk in de buitenlucht sportief actief zijn. QR-Fit is een gratis beweegroute met routepaaltjes door de wijken. Bij elk routepaaltje geeft de scan van de QR-code een oefening weer. Deze sportoefeningen zijn er in drie intensiteiten – van beginnend tot gevorderd – en zijn goed uitvoerbaar voor iedereen. Wel is een smartphone om de QR-code van de oefeningen op een van de twaalf routepaaltjes te kunnen scannen noodzakelijk. Als je deze scant met de bijbehorende gratis QR-Fit app, kun je direct en op eenvoudige wijze aan de conditie werken. Bekijk hier de video!

Laagdrempelig en gemakkelijk

Snelle – vooral digitale – technologische ontwikkelingen bepalen meer dan ooit de snel veranderende samenleving. Deze ontwikkelingen zijn van grote invloed op de manier waarop mensen sporten en bewegen. Sporters willen, met behulp van allerlei technische hulpmiddelen, op een zelf gekozen tijdstip in beweging komen. Flexibiliteit en keuzevrijheid zijn daarbij belangrijk. Sporten moet vooral laagdrempelig zijn en makkelijk inpasbaar in het drukke bestaan. De QR-Fit beweegroute voldoet aan deze criteria. Donderdag 13 oktober krijgt men uitleg over het gebruik van deze beweegroute in Purmerend.

Aanmelden voor openingsevenement

Ben je erbij vanmiddag 13 oktober om 14.15 uur? Meld je dan per e-mail aan via info@spurd.nl.

Welzijn artikelen