HomeNieuwsVerkeer en VervoerKwaliteit Aanvullend Openbaar Vervoer door ZCN zoals afgesproken?

Kwaliteit Aanvullend Openbaar Vervoer door ZCN zoals afgesproken?

StadsoverzichtHA
Stadspartij raadslid Melvin Smid hebben signalen bereikt dat er problemen zijn met het Aanvullend Openbaar Vervoer door ZCN. Onvoldoende capaciteit is een veel gehoorde klacht, vooral in de avonduren. Reden om hierover vragen te stellen aan het Purmerendse college.
Tot 1 juni 2019 was tot tevredenheid vervoersbedrijf Munckhof de vervoerder. Door het aflopen van het contract was een nieuwe aanbesteding noodzakelijk. Purmerend, Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer en Waterland (regio Waterland) hebben het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) gezamenlijk aanbesteed. Kwaliteit was leidend bij de selectie.
Zorgcentrale Noord (ZCN) zet vooral in op kwaliteit
Zorgcentrale Noord kwam als de beste uit de bus en verricht sinds 1 juni 2019 wordt het Aanvullend Openbaar Verveer in onze regio uitgevoerd door Zorgcentrale Noord (ZCN).
Melvin Smid wil nu van het college weten of het klopt dat er problemen zijn met de leveringscapaciteit en zo ja of daar ZCN al op is aangesproken. Voorts of de aangeboden vervoerscapaciteit door ZCN overeenkomstig het contract is. Heeft ZCN zelfvoldoend chauffeurs of moet veelvuldig worden ingehuurd bij derden?
Ook vraagt Melvin Smid of de aanrij- en wachttijden van de ritten in de praktijk overeenkomstig met de aanbesteding.

foto Stadspartij

Verkeer en Vervoer artikelen