HomeNieuwsWelzijnKunstgras sportverenigingen eindelijk betaalbaar

Kunstgras sportverenigingen eindelijk betaalbaar

kunstgras (2).jpgDe leden van korfbalvereniging Purmer in de Purmer-Noord zijn akkoord gegaan met de plannen van het bestuur om een kunstgrasveld aan te leggen. De gemeente Purmerend heeft voor de voetbalverenigingen Wherevogels en FC Purmerend al kunstgras geregeld. De derde in dit rijtje, KV Purmer, zal nog deze zomer kunstgras krijgen.

 

Oorspronkelijk moesten de verenigingen een eigen bijdrage doen van 20% van de aanschafkosten van het kunstgras. Dit kwam neer voor de voetbalverenigingen op 100.000 euro en voor KV Purmer op 50.000 euro. Door een voorstel ingediend door de Stadspartij werden deze bedragen gehalveerd.

Toplaag

Onlangs is bekend geworden dat slechts 10% van de toplaag van het veld betaald hoeft te worden. De verenigingen kunnen hiermee de begroting rond krijgen. Op 29 april zullen bij KV Purmer de laatste wedstrijden op gras gespeeld worden op het oude grasveld. Daarna zal het kunstgrasveld aangelegd worden. Wherevogels en FC Purmerend spelen sinds het begin van het seizoen al op kunstgras.

Er zal worden gekeken of scholen het veld van KV Purmer voor gymlessen kunnen gebruiken. Daarnaast zal een deel van het veld mogelijk worden verhuurd als beachvolleybalveld aan volleybalvereniging VIP.

ZIE OOK:

Welzijn artikelen