HomeNieuwsWelzijnKortingsactie chippen: maak van je kat geen asielzoeker!

Kortingsactie chippen: maak van je kat geen asielzoeker!

katchip.jpg
Onder het motto ‘Maak van je kat geen asielzoeker’ start de Dierenbescherming in de maand juni een chipactie. Bij een groot aantal dierenartsen, dierenasielen en dierenambulances krijgen huisdiereigenaren van 9 juni tot en met 22 juni een behoorlijke korting op het plaatsen van een chip. Dankzij zo’n onderhuidse chip kunnen vele dieren snel weer met hun eigenaar herenigd worden.

Nog geen kwart van de Nederlandse katten heeft een chip, waardoor het zeer moeilijk is een weggelopen of ontsnapte kat te herenigen met de eigenaar. Chippen is een vrij nieuwe, pijnloze manier van toekenning van identificatienummers aan huisdieren. Voorheen werd dit veelal gedaan door middel van tatoeages of werden halsbandjes met gegevens van de eigenaar gebruikt. Een chip wordt onder de huid van het dier aangebracht. Elke chip bevat een uniek nummer dat afgelezen kan worden met een handscanner die bij alle dierenhulpdiensten aanwezig zijn. 

Kortingsactie!
Met de kortingsactie die loopt van 9 juni tot en met 22 juni hoopt de Dierenbescherming dat veel mensen hun dier laten chippen. Huisdiereigenaren kunnen van te voren een afspraak maken met de dierenarts, dierenasiel of dierenambulance. Alle deelnemende partijen geven een fikse korting op de normale prijs. Het is belangrijk om het dierenpaspoort van het huisdier mee te nemen. Wanneer het dier een chip heeft, is het wel heel belangrijk om vervolgens het chipnummer en uw eigen gegevens te registreren bij een centrale databank. Alleen als u daadwerkelijk geregistreerd staat, kan men u vinden. Dus vergeet dit niet! Zowel in Nederland als in het buitenland worden gevonden dieren standaard gecontroleerd op een chip.

Zie voor de adressen van dierenarts, dierenasiel, dierenambulance: www.dierenbeschermingnhn.nl/

 

Welzijn artikelen