HomeNieuwsVerkeer en VervoerKoog krijgt eerste flexdrempel van Purmerend

Koog krijgt eerste flexdrempel van Purmerend

Flexdrempel-bus

Bij de herinrichting van de wegen in de Koog in Purmerend zal de eerste flexdrempel van Purmerend aangelegd worden nabij het scholeneiland. Met het instellen van eenrichtingsverkeer zullen verkeersremmende maatregelen genomen worden. Eén daarvan is het plaatsen van een flexdrempel.

Een flexdrempel werkt als een gewone verkeersdrempel, met als grote verschil dat hulpdiensten als brandweer en ambulance er overheen rijden, zij geen last van hebben. Ook bussen ondervinden geen hinder van de beweegbare drempel. Bij een zwaar voertuig zakt de drempel in het wegdek, waardoor deze gewoon door kunnen rijden. Personenauto’s ondervinden wel hinder van de flexdrempel als zij er met een te hoge snelheid overheen rijden.

De Stadspartij is blij met de komst van een flexdrempel in Purmerend. “Het is goed om bij herinrichting van wegen in de buurt van scholen of bij woonwijken meteen wat te doen aan de fysieke omstandigheden,” zegt Stadspartij-fractievoorzitter Mario Hegger. “Het plaatsen van flexdrempels is daar een goed voorbeeld van.”

ZIE OOK:

 

Reageer op dit artikel

Volg ons ook op Twitter, via: @Stadspartij

Verkeer en Vervoer artikelen