HomeNieuwsWelzijnKom zwemmen in Noord-Hollands water

Kom zwemmen in Noord-Hollands water

NHkanaalTplHA
Op dinsdag 1 mei 2018 is de officiële start van het zwemseizoen in Noord-Holland. Op de ruim 150 officiële zwemplekken in de provincie wordt vanaf dan de veiligheid en waterkwaliteit regelmatig gecontroleerd.
Actuele informatie staat ook dit zwemseizoen weer op www.zwemwater.nl.
Controle op zwemwater
Het zwemseizoen loopt tot 1 oktober. In die periode wordt minimaal 1 keer per maand de waterkwaliteit van officiële zwemplekken gecontroleerd. Bij incidenten gebeurt dat vaker. Als de kwaliteit niet voldoende is, wordt een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod afgegeven door de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN). Bij alle officiële zwemplekken staan publieksinformatieborden met daarop onder andere een plattegrond, aanduiding van mogelijke vervuilingsbronnen, de waterkwaliteitsklasse en de verboden die gelden.
Informatie
Actuele informatie over de waterkwaliteit en veiligheid staat op www.zwemwater.nl. U kunt hiervan ook de apps downloaden via de App Store (voor iOS) of de Playstore (voor Android). Negatieve zwemadviezen en zwemverboden worden bovendien gemeld via Twitter: @ZwemwaterRUDNHN. Vragen over zwemwater kunt u stellen aan de RUD NHN tijdens kantooruren via telefoonnummer 088-10 21 300.
Toezicht
Het toezicht op de waterkwaliteit, hygiëne en veiligheid van deze zwemlocaties wordt, namens de provincie Noord-Holland, uitgevoerd door de RUD NHN.

foto: Stadspartij

Welzijn artikelen