HomeNieuwsWelzijnKITTY’s WALK & TALK

KITTY’s WALK & TALK

KittyWal
Ongeveer een jaar geleden kwam Kitty Boel-Dix bij Renata Willems met het idee dat ze iets terug wilde doen voor het Inloophuis Wij Allemaal voor (ex)kankerpatiënten. Dit omdat zij zo veel steun ervaart in deze fijne omgeving.

Al snel werd het idee uitgewerkt om een wandeltocht te organiseren. Maar het moest wel in een ontspannen sfeer gebeuren, en er moest ook lekker bijgekletst kunnen worden. De naam KITTY’s WALK & TALK was dus snel gevonden.
En op zaterdag 8 juli was het dan zover! Rond half twee druppelden de deelnemers het inloophuis binnen of bleven buiten hangen bij de inschrijftafel. Iedereen kreeg een mooi hart lichtje en een flesje water. Er werd gezellige muziek gedraaid door een DJ. Op uitnodiging van Renata was ook ik aanwezig.
Na de opwarming op muziek ging de stoet om 2 uur op weg. De 100 deelnemers liepen in een lang lint vanuit Purmerend door de Beemster. Het was prachtig weer en iedereen had er zin in. Al snel kwam ik in gesprek met andere deelnemers en werd mij gevraagd waarom ik mee liep. Toen ik uitlegde dat ik meeliep om verschillende redenen, maar vooral vanuit mijn functie als raadslid van De Stadspartij werd dat erg gewaardeerd: “Jullie zijn echt overal aanwezig”. Mooi om te horen, zo ervaarde ik dat!
Na ongeveer 5 kilometer was er een tussenstop waar we een appel of banaan kregen bij iemand die zijn tuin voor ons open had gesteld. Dankbaar werd gebruik gemaakt van het toilet en de keuken om onze flesjes met water bij te vullen. 
Daarna gingen we weer op pad naar de eindbestemming: de Purmerenderweg, waar we onthaald werden door de familie Dijts en een zangeressen kwartet. In de tuin konden we genieten van een verfrissend glaasje en lekkere hapjes. 
En als snel werd het bedrag dat deze dag was opgehaald bekend gemaakt: € 6158,50 Wat een geweldig bedrag!
Ik wil iedereen die dit tot in de perfectie heeft georganiseerd bedanken en zij verdienen een dikke pluim! Allen die meeliepen bedank ik voor de gezellige sfeer en de fijne gesprekken. 
Het is de bedoeling om deze wandeling jaarlijks te organiseren en als het even kan zal ik weer meelopen. Nogmaals iedereen bedankt, maar natuurlijk op de eerste plaats Kitty want zonder haar was dit evenement er niet geweest.

Welzijn artikelen