HomeNieuwsMilieuKinderen planten bomen voor 50 jaar Wheermolen

Kinderen planten bomen voor 50 jaar Wheermolen

paardenkastanje
Vandaag -22 maart- planten 70 kinderen bomen en struiken op de Anne Franklaan en de J.P. Sweelinckstraat. Dit doen ze ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de wijk Wheermolen. De kinderen komen van IBS De Roos en OBS Wheermolen. Op 22 maart is het ook Nationale Boomfeestdag.
De kinderen zetten een rode Pavia (paardenkastanje zie foto) op de hoek van de Hannie Schaftstraat en de Anne Franklaan. Wethouder Mario Hegger leidt het gebeuren in en zet samen met de kinderen en met hulp van een kraan de grote boom op zijn plaats.
Daarna lopen de kinderen naar de J.P. Sweelinckstraat waar ook 100 nieuwe struiken een plekje krijgen. De kinderen krijgen als dank een aantal fruitbomen om binnenkort bij hun eigen school te planten.
De actie is in gang gezet door het flatteam van de Anne Franklaan dat wensen had voor het groen in de straat. In samenwerking met de gemeente is een plan gemaakt met onder andere nieuwe planten en bomen en een jeu-de-boulesbaan. Binnenkort zal een aantal uit de kluiten gewassen populieren gekapt worden om ruimte te geven aan de linden die er vlak naast staan. De nieuwe kastanjeboom is ook onderdeel van het plan.

Milieu artikelen