HomeNieuwsWelzijnKerst in het Park wordt dit keer: Kerst op de Koemarkt!

Kerst in het Park wordt dit keer: Kerst op de Koemarkt!

kerstinhetparkMarie Louise Verhoeven
Komend weekend, 9 en 10 december, vindt na 2 succesvolle edities de derde editie van Kerst in het Park plaats. Kerst in het Park is in 2015 ontstaan met het initiatief van 3 pubers om mensen samen te brengen. Leeftijd , afkomst en de woonsituatie maken hierbij niet uit. Niemand mag tenslotte alleen zijn met de kerst. Dit jaar zou op het evenement -bij het Leeghwaterbad- ook de grootste kerstboom van Purmerend staan.
Bij het plaatsen van deze boom liep de organisatie tegen een probleem op. Door de vele regenval de afgelopen tijd verkeerde het veld naast het zwembad in zeer slechte conditie. Door het evenement toch door te laten gaan zou het veld volledig vernield worden en zou dus ook niet de veiligheid van de vele bezoekers gegarandeerd kunnen worden. Iets wat bij de organisatie de hoogste prioriteit heeft.
Kerst op de Koemarkt
Er werd door de organisatie, die uit allemaal vrijwilligers bestaat en Spurd, besloten om het evenement niet te laten plaatsvinden. Echter, werd na een gesprek met de gemeente Purmerend,  Alex Vonhof (Jo & Co), Arwin Versteyne ( Brasa Bar & Kitchen), Richard Gort ( voorzitter Purmerendse Centrum Ondernemers) en de organisatie besloten om het evenement te verplaatsen naar de Koemarkt.
De naam is omgedoopt tot Kerst op de Koemarkt 2017. De Koemarkt wordt op 9 en 10 december omgetoverd tot een kerstplein met vele kerstbomen, een kerstmarkt, enkele leuke attracties en natuurlijk de kerstman in zijn huisje.
De Stadspartij is blij dat dit mooie evenement toch weer plaats gaat vinden. Ook wil de Stadspartij hierbij de complimenten geven aan alle betrokken die na de tegenvaller de kracht van de samenwerking vonden waardoor het evenement toch door kan gaan.

fotocollage: Marie-Louise Verhoeven

 

Welzijn artikelen