HomeNieuwsVerkeer en VervoerAfsluiting twee spoorwegovergangen

Afsluiting twee spoorwegovergangen

boemeltje.jpg
ProRail werkt op 15 en 16 november 2008 aan het spoor bij station Overwhere en bij de spoorwegovergang Kogerdijk in Purmerend. Beide overwegen zijn het hele weekend afgesloten voor het verkeer. Om de overlast te beperken, gaat de gemeente Purmerend gelijktijdig de bomen langs de Den Uyllaan kappen. Het gaat om het stuk tussen de Van IJsendijkstraat en de spoorwegovergang. De oude populieren zijn van slechte kwaliteit en er komen nieuwe bomen voor in de plaats.

Purmerend werkt aan een gezonde en groene leefomgeving. Een belangrijk deel van het groen in de stad wordt gevormd door bomen. Daarom is de gemeente bezig om de bomen die niet goed groeien een betere bodem te geven waardoor ze dat wel weer kunnen. Helaas zijn de bomen langs de Den Uyllaan zo oud en slecht dat zij allemaal moeten worden gekapt. De grond waar ze in staan wordt vervangen en er worden nieuwe bomen teruggezet.

Omleiding
Als gevolg van de afsluiting wordt het verkeer ter plekke omgeleid. Voetgangers en fietsers moeten ook een alternatieve route nemen. Alle verkeersmaatregelen worden met borden, verkeersregelaars en/of tijdelijke verkeersinstallaties aangegeven.

 

Bron: Gemeente Purmerend

Verkeer en Vervoer artikelen