HomeNieuwsWelzijnJubileumconcert 25 jarig bestaan Purmerends Mannenkoor

Jubileumconcert 25 jarig bestaan Purmerends Mannenkoor


Zaterdag 25 april was in de Taborkerk het jubileumconcert van Het Purmerends Mannenkoor. Aanleiding voor dit bijzondere concert is het 25 jarig bestaan van het koor. De Taborkerk was volledig gevuld om dit unieke koor te zien maar vooral te horen optreden.

In 1989 nam Harry Buijs, beroepszanger en dirigent, het initiatief om een mannenkoor op te richten. De start was moeizaam maar met het nodige doorzettingsvermogen ontstond op 20 april 1990 het huidige Purmerendse Mannenkoor. Bij de keuze van de naam was men niet op de hoogte van het feit dat vanaf 1878 al 18 jaar lang de naam Purmerends Mannenkoor had bestaan. Maar dat koor is zo’n 100 jaar geleden opgeheven.

Na de (weder) oprichting in 1989 groeide het koor heel langzaam en tevens de kwaliteit hiervan. Dat heeft er toe geleid dat het koor thans uit 30 leden bestaat. Henk Kramer nam in 1997 de dirigentenstok van Harrie Buijs over en leidt het koor muzikaal verder. Zoals genoemd gaf het Purmerends Mannenkoor onder grote belangstelling samen met de sopraan Caroline Luppers en het Hoorns orkest Simfonia het 25 jarig jubileumconcert.

Waardering gemeentebestuur
PM2Het publiek kreeg een gevarieerd programma voorgetoverde dat varieerde van musical, naar opera tot lichte muziek.
Het enthousiaste publiek gaf menig ‘open doekje’ en aan het slot een staande ovatie.

Namens het gemeentebestuur overhandigde wethouder Mario Hegger felicitaties, daarnaast overhandigde hij een waarderingscheque van 250 euro.
Het Purmerends Mannenkoor is een koor om trots op te zijn als stad, dat was de algemene strekking van zijn boodschap

Welzijn artikelen