HomeNieuwsPartij NieuwsPolitics United Purmerend (PUP)

Politics United Purmerend (PUP)

Politics United Purmerend (PUP)

Politics United Purmerend, afgekort PUP, is een groep die bestaat uit verschillende jongeren uit de politieke partijen uit de gemeenteraad in Purmerend. De jongeren zijn allemaal raadsleden of fractiemedewerkers bij hun partij.

PUP probeert de jongeren dichter bij de politiek te krijgen, maar ook de politiek dichter bij de jongeren te brengen. PUP benadert de jongeren actief door ze te vragen wat zij in Purmerend willen verbeteren over allerlei zaken, zoals uitgaansgelegenheden, speel- en hangplekken, veiligheid en onderwijs. Daarnaast wil PUP zorgen dat jongeren goed ge�nformeerd worden over wat er speelt in hun gemeente, zoals de komst van de discotheek en jongerenhuisvesting.

PUP komt regelmatig naar de jongeren toe, door scholen, jongerencentra en evenementen zoals Reuring te bezoeken. De idee�n van jongeren kan PUP omzetten in raadsvoorstellen die ingediend worden in de gemeenteraad. Zo is bijvoorbeeld de kunstijsbaan, die in december 2007 op de Koemarkt komt te staan, een voorstel van PUP.

De vaste leden van PUP zijn:

 

Image         Image          Image    Image                     Image             
 

(v.l.n.r.) Evan Persijn (Stadspartij), Patrick Blokzijl (D66), Hiske Andriessen (GroenLinks), Jurriën Duyker (CDA), Jasmijn Miete (LP 2001) 

PUP komt elke eerste dinsdag van de maand tussen 19:00 en 20:00 bij elkaar op het stadhuis van Purmerend. Tijdens de vergadering wordt de stand van zaken besproken, en worden nieuwe activiteiten ontwikkeld. Daarnaast brengt PUP vanaf 1 oktober 2007 elke maand een nieuwsbrief uit, met alle activiteiten en ontwikkelingen van PUP. Ook heeft PUP een eigen Hyves-website ontwikkeld met informatie over PUP en nieuwe ontwikkelingen in Purmerend die betrekking hebben op jongeren.

 

 

 

Klik hier om rechtstreeks naar de PUP-hyves te gaan.

 

 

 

Partijnieuws artikelen