HomeNieuwsVerkeer en VervoerJansen: “Veel positieve reacties over stadsschouw”

Jansen: “Veel positieve reacties over stadsschouw”

 GuusJansen2011

In april hebben de raadsleden van de Stadspartij met bewoners en ondernemers een stadsschouw gehouden in de binnenstad van Purmerend. Met een rondwandeling werden de knelpunten in de verkeerscirculatie in de binnenstad zichtbaar. Raadslid Guus Jansen (foto) doet hiervan verslag.

Op woensdag 20 april was het de beurt aan Guus Jansen. Met maar liefst twee groepen ging hij op pad. “Vooraf ontving ik de deelnemers met een inleidend praatje namens de gemeenteraad. Na afloop waren de reacties erg positief. Er zijn ook door de ambtenaren diverse foto’s gemaakt bij situaties waarbij de deelnemers op- of aanmerkingen hadden.”

De deelnemers maakten de volgende opmerkingen :

 • Invoeren van volledig éénrichtingsverkeer rond de binnenstad tegen de klok in. Ook geldend voor het openbaar vervoer en brom/snor/fietsverkeer. Geen half rotondemodel en dus géén afsluiting van de Westerstraat.
 • Géén afsluiting van de Sluisbrug.
 • Rotondes in plaats van verkeerslichten op T-splitsing: Gedempte Singelgracht/Gedempte Where en Looiersplein.
 • Géén rotondes bij Neckerdijk/Westerstraat, Hoornselaan/Gedempte Where en Purmersteenweg/Kooimanweg i.v.m stremming bij geopende bruggen.
 • Markt Westerstraat en Nieuwstraat verplaatsen naar Koemarkt.
 • Fietsrekken op stoep tegenover postkantoor Achterdijk 1/4 slag draaien. Nu nemen de rekken bijna volledig de loopruimte in.
 • Handhaven precarioruimte op Hoogstraat, Padjedijk en Breedstraat/Dubbele buurt. Vooral bij de Hoogstraat wordt de ruimte vaak overschreden, waardoor publiek in het midden moet lopen, waarbij de goot dan als hinderlijk wordt ervaren (doorzwikken). Liefst de beschikbare ruimte voor precario smaller maken.
 • Digitale verwijzingen  waar auto’s geparkeerd kunnen worden met Vrij- of Volmelding
 • Verwijzing op de Koemarkt waar de bewaakte en overdekte gratis fietsenstalling in de Plantsoenstraat is te vinden.
 • Parkeervakken Nieuwstraat zijn nu haaks gesitueerd, verzoek tot afschuinen zodat parkeren en wegrijden niet gedeeltelijk over de stoep soms genoodzaakt is.
 • Snelle bouw parkeergarage Kanaalstraat inclusief verwijzing.

Ook de raadsleden Mario Hegger en Bert Meulenberg en raadsleden van andere politieke partijen liepen met bewoners en ondernemers door de straten. De ontwikkelingen zijn te volgen via een speciale weblog van de gemeente Purmerend. De raadsleden zullen de komende tijd ook bedrijfsschouwen in de binnenstad gaan houden. Op 9 juni a.s. wordt een eindbijeenkomst gehouden waarin alle resultaten gepresenteerd zullen worden.

ZIE OOK:

 

Reageer op dit artikel

Volg ons ook op Twitter, via: @Stadspartij

Verkeer en Vervoer artikelen