HomeNieuwsWelzijnJan Dekkers schrijft boek over geloof in Purmerend

Jan Dekkers schrijft boek over geloof in Purmerend

KoepelkerkHA
Ik geloof in Purmerend is de titel van 600 jaar kerkgeschiedenis in Purmerend geschreven door Jan Dekkers. De presentatie van het gelijknamige boek vond plaats in de Sint Nicolaaskerk op de kaasmarkt.
Dit mooie boek gaat over de geschiedenis van de katholieke kerken in Purmerend. Met ieder zijn eigen verhaal wordt verteld hoe deze zes kerkgebouwen hebben gediend voor hun gemeenschap. Daarnaast gaat Jan Dekkers in op de kunst bezitten, onderwijs, gezondheid, kloosterleven, verenigingsleven en begraafplaatsen.
kerkgescheidenisEen van de wetenswaardigheden die Jan Dekkers vertelde tijdens zijn lezing is dat de najaarskermis al 600 jaar oud is en stamt uit de feestelijkheden vanuit de katholieke kerk.
Hij vertelde ook over de komst van het christendom in Purmerend, tevens het begin van het kloosterleven. De komst van de eerste kerk in de vijftiend eeuw met als weldoener Willem Eggert. Eggert was ook de bouwheer en financier van de Nieuwe Kerk te Amsterdam die in 1409 gewijd werd en had de boomgaard bij zijn huis als bouwgrond voor de kerk geschonken.
Voor wie meer over het ‘rijke’ geloofsleven in Purmerend wil weten is het boek –met vele afbeeldingen- zeker de aanschaf waard.
De opkomst bij de presentatie was groot, vanuit de gemeente was wethouder Mario Hegger aanwezig.

Foto Stadspartij

Welzijn artikelen