HomeNieuwsMilieuInzameling afval nog deze zomer op de schop

Inzameling afval nog deze zomer op de schop

afvalinzameling wagen.jpgDe gemeente Purmerend wil nog deze zomer de manier van afval inzamelen veranderen. Dat laat het college van B&W van Purmerend weten in een persbericht. In plaats van de bakken in groepjes te zetten, zullen de bakken naast elkaar opgesteld moeten worden. De Stadspartij verwacht dat veel mensen er ver zullen moeten lopen om hun afval kwijt te kunnen.

Als de bakken naast elkaar staan, kunnen ze met een grijparm opgepakt en geleegd worden. Daardoor hoeven de bakken niet meer door medewerkers van de gemeentereiniging op de wagen te worden gezet. Hierdoor zijn er minder medewerkers nodig. "Mechanisch inzamelen levert uiteindelijk kostenbesparing op en is beter voor de gezondheid van onze mensen bij de reiniging," zegt wethouder Hans Krieger (milieu).

Mechanische afvalinzameling

Mechanische afvalinzameling komt steeds meer voor in Nederland, maar dan vooral in plaatsen waar veel ruimte is. "Purmerend heeft veel smalle straten waar het vrijwel onmogelijk is om de bakken naast elkaar op te stellen," zegt de Stadspartij. "Mogelijk moeten parkeerplaatsen en bomen sneuvelen. Bovendien moeten de bakken precies recht en in de juiste richting staan, anders is het legen ervan onmogelijk."

Ook zal de gemeente stoppen met het scheiden van afval. In plaats van de huidige grijze duobak krijgt iedereen een nieuwe bak, zonder tussenschotje. In deze bak wordt de GFT-afval en het restafval bij elkaar verzameld en opgehaald. Voor diegenen die nog steeds hun afval willen scheiden, is een derde rolcontainer beschikbaar bij de gemeente. Het plastic afval zal voorlopig niet apart opgehaald worden

ZIE OOK:

Milieu artikelen