HomeNieuwsWelzijnInwoners Purmerend kunnen hun mening geven over recreatie en toerisme in Purmerend

Inwoners Purmerend kunnen hun mening geven over recreatie en toerisme in Purmerend

Hoe recreëert u het liefste en ontbreekt er nog iets?

Beoogde hotellocatie Purmerend
bron afbeelding: raadsstukken


Gemeente Purmerend werkt aan een visie Recreatie en Toerisme. Samen met inwoners en experts in het vakgebied willen zij richting geven aan de plannen waar de komende jaren aan wordt gewerkt. Daarvoor moeten keuzes worden gemaakt. Moet er worden ingezet op extra wandel- en fietsnetwerken? Liggen er kansen in de Beemster om het werelderfgoed en de forten beter te belichten of moet er meer worden ingezet op sport en spel? Door te swipen kunnen inwoners binnen 3 minuten hun voorkeuren kenbaar maken.

Via purmerend.swipocratie.nl kunnen inwoners naar links of rechts swipen en laten weten waar zij blij van worden. Deelname is anoniem en de input wordt alleen gebruikt om meer inzichten in de wensen en ideeën te krijgen. Wethouder Mario Hegger: ‘Wij hopen dat inwoners voor 8 april even de tijd nemen om het in te vullen. Samen maken we de gemeente Purmerend nog leuker!’ Naast de inzet van Swipocratie is gemeente Purmerend ook in gesprek met experts op het gebied van recreatie en toerisme en denkt een groep jongeren mee.

De visie wordt ontwikkeld met een blik op de toekomst
Maar dat betekent niet dat er nu stil wordt gezeten. Vorige week overhandigde wethouder Mario Hegger de nieuwe regionale folderdisplay aan Danielle Woudstra van Stichting promotie Beemster werelderfgoed. Tijdens een netwerkevenement van Bureau Toerisme Laag Holland waren ruim 50 ondernemers en betrokken uit de recreatie- en toerisme branche aanwezig. De nieuwe display is ontwikkeld door Bureau Toerisme Laag Holland en staat symbool voor de waardevolle samenwerking tussen de gemeenten in de regio op het gebied van recreatie en toerisme. Deze displays en ander foldermateriaal worden ingezet bij VVV’s en andere trekpleisters om de vele bewoners en bezoekers in de regio te informeren en inspireren. Een mooie aftrap van het nieuwe toeristische seizoen.

Welzijn artikelen