ToernooiLuna

Waar een kleine club groot in kan zijn bewees voetbalvereniging de Wherevogels het afgelopen paasweekeinde. Al vijf jaar wordt er een internationaal voetbaltoernooi gehouden voor jongens onder 10 jaar.
Als eerste werd het georganiseerd door IVV uit Landsmeer en de laatste vier jaar door voetbalvereniging de Dijk uit Amsterdam Noord. Dit jaar trok de Dijk zich op het laatste moment terug als organiserende vereniging en stelde de organisatie voor een probleem. Om dat in te vullen werden diverse verenigingen in de omgeving van Amsterdam benaderd om de organisatie over te nemen.
Wherevogels neemt organisatie over

Anderhalve week voor de start van het toernooi werd er aangeklopt bij Peter Steenbergen de voorzitter van de Wherevogels. Na kort beraad besloot de Wherevogels om de uitdaging aan te gaan. Mede door de ruime ervaring in het organiseren van toernooien en de aanwezigheid van een ijzersterke toernooicommissie werd de korte organisatietijd voor lief genomen.
Vrijwilligers

Op de zaterdag voor Pasen omstreeks acht uur waren de eerste vrijwilligers op het sportpark aan de Westerweg. Dit vrijwilligerscorps zou uiteindelijk uitgroeien tot meer dan 70 per wedstrijddag. Scheidsrechters, parkeerhulpen, barmedewerkers, EHBO medewerkers, veldcoördinatoren en niet te vergeten de toernooicommissie hadden allemaal hun taak. Vlaggenparade
Om tien werd het toernooi geopend met een vlaggenparade door de deelnemende verenigingen. Het deelnemersveld was van zeer hoogstaand niveau, jeugdploegen vanuit de top van Nederland zoals Ajax, Feyenoord, PSV, Volendam en Sparta waren aanwezig. Daarnaast waren er ook buitenlandse teams met aansprekende namen aanwezig zoals Schalke 04, Bayern Leverkussen, Everton, KV Mechelen, Club Brugge. Lierse SK, HJC Helsinki en Slavia Praag. Ook het Wherevogels jongeren onder 10 jaar team mochten hun vaardigheden tonen op dit toernooi. Voor deze jongens een prachtige ervaring, ze mochten direct de eerste wedstrijd aantreden tegen Feyenoord. Het werd geen afstraffing en al werd er met 3-0 verloren er werden door het team van de Wherevogels ook een paar reële kansen gecreëerd.
De toernooi dagen

De eerste dag werden de poule wedstrijden afgewerkt, er werd gestreden in zes poules. De tweede dag, eerste Paasdag, stond in het teken van de finales. Alle teams moesten ook de tweede dag weer aantreden. Uiteindelijk resulteerde dit in vier teams die voor de eerste vier plaatsen moesten gaan strijden. De strijd om de derde en vierde plaats ging tussen Feyenoord en het Duitse Schalke 04 waaruit Schalke 04 als winnaar uit de bus kwam.
Omstreeks 16.00 uur was het tijd voor de finale tussen Ajax en Everton. De in grote getale aanwezige toeschouwers werd een partij voetbal voorgeschoteld die naast boeiend ook van hoogstaand niveau was. Ajax won deze wedstrijd overtuigend met 3-1 waarbij moet worden aangetekend dat Ajax in deze wedstrijd het eerste tegendoelpunt van het toernooi moest incasseren.
Na twee dagen voetbal kan de Wherevogels tevreden terugkijken op een zeer geslaagd toernooi wat zeer professioneel en strak was georganiseerd. Hulde aan de organisatoren van Wherevogels die in korte tijd er voor wisten te zorgen dat het toernooi doorgang kon vinden.