HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningIntermaris: "Jongerenwoningen pas eind van het jaar klaar"

Intermaris: “Jongerenwoningen pas eind van het jaar klaar”

tijd-jongerenwoningen-hoornDe zestig tijdelijke jongerenwoningen in de Weidevenne zijn voor het einde van het jaar gebouwd én bewoond. Dat meldt Jos Lambrechts, directeur vastgoed van woningcorporatie Intermaris Hoeksteen aan Dagblad Waterland. De corporatie bouwt de woningen in opdracht van de gemeente Purmerend, maar dat heeft de nodige vertraging opgelopen. De Stadspartij stelde onlangs vragen over de komst van de tijdelijke jongerenwoningen, omdat de woningen al in december 2007 opgeleverd zouden worden.

De wethouder wonen gaf in het raadsorum Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) nog aan dat Intermaris inmiddels een derde aannemer in de arm heeft genomen, die allerlei zaken uit Belgie moest laten komen. Enkele weken voor de forumvergadering gaf Intermaris al aan dat dit niet zo’n geslaagde actie was. “We zijn daar absoluut niet blij mee”, zegt Lambrechts van Intermaris. Zijn corporatie ging er eind 2006, toen het plan voor de tijdelijke woningen door de gemeenteraad werd aangenomen, van uit dat een en ander op korte termijn gerealiseerd kon worden. ‘FLITSwoningen’, noemt hij de twee complexen met elk dertig appartementen die voor een periode van maximaal vijf jaar op de Kop van West in Weidevenne worden gebouwd. ,,Fijne locaties in tijdelijke situaties”, licht hij toe.

Brandweereisen blijken een van de oorzaken van de vertraging te zijn, legt de directeur uit. ,,We hebben al eerder tijdelijke woningen gebouwd, maar de vorm van die gebouwen paste minder goed op deze locatie.” Uiteindelijk werd gekozen voor twee vierkante complexen, en medio 2007 kon de bouwvergunning worden aangevraagd. ,,De brandweer stelde echter nadere eisen, zodat de vergunning, die we in september verwachtten, pas in januari kon worden afgegeven.”

 

Bron: NHD.nl  

ZIE OOK:

26-04-2008 Tijdelijke jongerenwoningen laten op zich wachten  

Ruimtelijke Ordening artikelen