HomeNieuwsWelzijnInitiatiefvoorstel CDA voor aanleg ‘Helm-route’

Initiatiefvoorstel CDA voor aanleg ‘Helm-route’

RoaldMarioHardlHA
Sporten en bewegen is belangrijk. Het zorgt voor ontspanning en vormt een belangrijk onderdeel van een gezonde leefwijze. Naast sportieve activiteiten in verenigingsverband wordt de openbare ruimte ook steeds meer gebruikt om te sporten en te bewegen. 
Ononderbroken hardlooproutes in de openbare ruimte waarbij de afstanden aangeduid worden helpen daarbij. Routes waarbij je niet stil hoeft te staan voor stoplichten of voorbijgaand verkeer. Het CDA vindt het belangrijk dat de openbare ruimte hiervoor uitnodigend wordt ingericht. 
De ambitie is dat er in iedere wijk een hardlooproute wordt uitgezet, die op zo’n manier bij elkaar komen dat je aaneengeschakeld verschillende afstanden kan lopen. Om hiermee te starten stelt het CDA voor om een hardlooptrainingsroute uit te zetten in het Leeghwaterpark. Dit stadspark vormt het hart van Purmerend en is een prachtige plek om samen te komen. 
Start en finish bij het zwembad
Als je gaat rennen met een groepje kun je hier gemakkelijk afspreken en na afloop nog wat drinken. De op een later moment te realiseren hardlooproutes in de wijken kunnen op deze route aansluiten, waardoor er een bloemvormig patroon ontstaat en inwoners zelf kunnen kiezen welke afstand ze willen lopen. 
De huidige wethouder sport is een fanatiek hardloper en heeft te kennen gegeven na de verkiezingen te stoppen als wethouder. Het CDA stelt voor om Roald Helm (Stadspartij red.) te bedanken voor zijn jarenlange inzet door de te realiseren route in het Leeghwaterpark naar hem te vernoemen: de Helm-route. 
Aanmoedigen om meer te bewegen past bij de uitgangspunten van het gezondheidsbeleid om overgewicht tegen te gaan en een gezonde leefstijl te bevorderen. Het hardlooprondje is geen formele sportvoorziening maar meer gericht op het verleiden van mensen om te gaan bewegen en sporten in de openbare ruimte aan te moedigen. 
 In de raadscommissie Algemene Zaken vanavond wordt het initiateifvoorstel tot de realisatie van de ‘Helm-route’ in het Leeghwaterpark,  inclusief een aparte sprintstrook als spelelement behandeld. De hardlooproute wordt weergegeven met markeringen die de afstand weergeven.

foto Roald Helm: Stadspartij

Welzijn artikelen