HomeNieuwsMilieuIngrijpende gevolgen als gevolg van wijzigen aanbiedplaatsen huisvuil

Ingrijpende gevolgen als gevolg van wijzigen aanbiedplaatsen huisvuil

zijbelading.jpg
De afvalinzameling in Purmerend gaat ingrijpend veranderen. Over enkele maanden worden de afvalcontainers vervangen, er komen nieuwe vuilnisauto’s en er worden nieuwe aanbiedplaatsen aangewezen. Alle huishoudens ontvangen een uitnodiging voor een informatieavond waar u uitleg over het nieuwe systeem krijgt. Denk niet: "het zal wel goed zijn", want er zijn op veel plaatsen ingrijpende wijzigingen te verwachten.

Alle aanbiedplaatsen moeten opnieuw worden ingericht om bereikbaar te zijn voor de huisvuilauto met grijparm. Daar zijn kleine tot grote ingrepen het gevolg van, bovendien zullen veel aanbiedplaatsen gaan veranderen. Burgers kunnen daardoor ook zomaar vele meters verder hun aanbiedplaats toegewezen krijgen. Parkeerplaatsen verdwijnen of worden op ophaaldagen onbruikbaar als parkeerplaats, groen zal eraan moeten geloven. Allemaal zaken waarom de Stadspartij de ingreep niet zag zitten, maar de partij was een roepende in de woestijn.

De gemeente nodigt per brief bewoners uit om de voor hen gewijzigde situatie te bekijken en op inspraakavonden daarover hun ‘zegje’ te doen. Als u als bewoner denkt ‘het zal wel goed komen’ dan kunt u van een koude kermis thuis komen. Ga daarom kijken wat de gevolgen voor u zijn en laat uw mening niet pas blijken als het kwaad al is geschied.

Ook kunt u al vast op Internet u oriënteren op de situatie in uw wijk en specifiek voor u. Kijk hier voor de link.

Wees link en laat u niet verrassen als het te laat is!

 

Lees ook: Grote problemen met nieuwe afvalinzameling

Milieu artikelen