HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningInformatieavond over een Zorghotel in Wheermolen

Informatieavond over een Zorghotel in Wheermolen

zorghotel
Veel bewoners uit de wijk Wheermolen, omgeving ’t Noot, waren dinsdag  9 november aanwezig op de voorlichtingsavond over het te bouwen zorghotel op de plaats van het huidige wijkcentrum ’t Noot. Als het Tritongebouw aan de Churcillaan volgend jaar gereed is, zal het wijkcentrum ‘t Noot een plaats krijgen op het wijkplein in dat complex.

In de raadzaal van het stadhuis waren informatieborden opgehangen en gaven de wethouders Mona Keijzer en  Hans Krieger, ambtenaren en een vertegenwoordiger van het toekomstige zorghotel, uitleg over de plannen.

Het gebouw zal bestaan uit 65 kamers, een restaurant met terras en praktijkruimten voor een arts en fysiotherapeut. Het  zal  vier verdiepingen hoog zijn, waarvan de onderste verdieping een halfverzakte parkeerruimte voor 44 auto’s wordt. Mensen die herstellend zijn van een operatie of ernstige ziekte kunnen daar worden verpleegd tot ze weer naar huis kunnen gaan.

Op zich vinden de bewoners van o.a. de Richard Holstraat het een goed plan, alleen niet op die plek. Zij vrezen een toenemende parkeer en verkeersdrukte, minder zonlicht (het gebouw wordt ongeveer 16 meter hoog) en daardoor ook een waardevermindering van hun huis. Waarom die kleine plek tussen al die flats weer volbouwen,  brachten de bewoners naar voren. Is er geen andere plaats te vinden er is al zoveel steen in de kleine wijk Wheermolen. Die mening had ook de wijkkerngroep die in juni van de plannen hoorde en die op die plaats liever meer groen zag. Door het bouwen van woningen aan de overzijde van de drukke Churchillaan, op de plaats van de huidige dansschool, zal dit gedeelte van de wijk wel heel vol worden.

Ruimtelijke Ordening artikelen