HomeNieuwsWelzijnIn maart is de landelijke 30 dagen gezonder-campagne gestart, ook in Purmerend...

In maart is de landelijke 30 dagen gezonder-campagne gestart, ook in Purmerend extra aandacht

Foto Stadspartij-BPP


Wethouder Nathalie Saaf heeft door middel van een memo de gemeenteraad geïnformeerd over de 30 dagen gezonder campagne. Ook in Purmerend wil het gemeentebestuur hiervoor aandacht vragen.

Maart 2024 staat in het teken van de landelijke ‘30dagengezonder’-campagne, waarbij alle Nederlanders worden uitgedaagd om een maand gezonder te leven. Ook in Purmerend is er winst te behalen op dit gebied. Dat blijkt niet alleen uit de cijfers over onze gezondheid, maar vooral ook uit alle opgaven en ontwikkelingen die op ons afkomen.

Er wordt in de gemeente al veel aangeboden op het gebied van gezondheid en de 30dagengezonder-maand is een mooie gelegenheid om dat eens extra onder de aandacht te brengen.

Samenleving versterken

Tijdens deze lokale campagne wordt vooral ingezet op het samen zijn en doen, omdat duidelijk is dat daarmee uiteindelijk ook onze samenleving wordt versterkt. Hiervoor wijst het gemeentebestuur graag aan alle gesprekken omtrent de herijking van het armoedebeleid, de jeugdnotitie ‘Samen leven’ en het geactualiseerde maatschappelijke beleidskader. Door dingen samen te doen, ontmoeten we (nieuwe) mensen en vinden we steun bij elkaar om het vol te houden.

Nieuw en bestaand

In het licht van deze campagne worden een aantal nieuwe activiteiten ontplooid, maar vooral het bestaande aanbod wordt onder de aandacht gebracht. Met de activiteiten kan ook worden getoond hoe breed het onderwerp ‘gezondheid’ is. Dat blijkt al uit de thema’s op de landelijke site (https://30dagenmethode.nl/), maar komt ook terug in de lokale activiteiten: het gaat niet alleen om voeding en beweging, maar juist ook om voor elkaar zorgen en een gezonde geest. Naast de gemeente zijn Spurd, JOGG, GGD, Clup en een leefstijlcoach betrokken bij de organisatie van deze maand.

Campagnesite

Op bovengenoemde site staat veel informatie over de verschillende uitdagingen waaruit deelnemers kunnen kiezen: meer bewegen, vaker de natuur in, meer ontspanning/rust, gezond eten en drinken en aandacht voor elkaar. Allemaal goede thema’s om mee aan de slag te gaan, dus het is belangrijk iets te kiezen wat bij het leven of de behoefte past.

Doe mee

Bij mondde van de wethouder nodigt het gemeentebestuur u van harte uit om mee te doen met 30dagengezonder. Kies zelf een thema of uitdaging waar u in de maand maart mee aan de slag gaat en laat u ondersteunen door een van de talloze activiteiten in onze gemeente. Deze worden gebundeld op www.purmerend.nl/30dagengezonder. Daarnaast wordt in Purmerend ook gestart met een app-groep en er wordt een Facebook-event aangemaakt, zodat onze inwoners de activiteiten op verschillende manieren kunnen volgen. Op verschillende kanalen besteedt de gemeente wekelijks aandacht aan de campagne om zoveel mogelijk Purmerenders uit te dagen mee te doen en het vol te houden.

Welzijn artikelen