HomeNieuwsVerkeer en VervoerIn december gratis reizen met nieuwe ringlijnen tussen de wijken en de...

In december gratis reizen met nieuwe ringlijnen tussen de wijken en de binnenstad

Afbeelding bij persbericht


Vanaf vandaag 10 december gaan er in Purmerend 2 nieuwe ringlijnen rijden. De buslijnen 101 en 102 verbinden de wijken met de binnenstad. Om dit te vieren zorgt gemeente Purmerend ervoor dat iedereen van 10 december tot en met 1 januari gratis gebruik mag maken van deze buslijnen.  

Wethouder Coen Lageveen: ‘De nieuwe ringlijnen zijn een aanwinst voor de stad. Nu kan iedereen in Purmerend makkelijk met de bus naar de binnenstad komen. Wij hopen dat iedereen de lijnen gaat uitproberen.’

Nieuwe ringlijnen

De twee ringlijnen rijden op dezelfde route, met de klok mee en tegen de klok in. Om iedereen met deze nieuwe buslijnen kennis te laten maken, kan er de eerste weken gratis gebruik van worden gemaakt. Door de ringlijnen komt er een goede verbinding tussen de wijken. Daarnaast is de binnenstad beter bereikbaar, waar ook ondernemers van profiteren. Tijdens de drukke december periode kunnen bezoekers gratis naar de binnenstad reizen en makkelijker inkopen doen voor de feestdagen.

Nieuwe EBS dienstregeling Zaansteek-Waterland

Op 10 december gaat de nieuwe busconcessie Zaanstreek-Waterland in. EBS gaat dan met een nieuwe dienstregeling rijden in Purmerend en de regio. Een belangrijke verandering is dat kinderen tot 12 jaar gratis mogen reizen op alle EBS lijnen, ook naar Amsterdam. Lageveen: ‘Wij zijn blij dat EBS gratis kinderkaarten beschikbaar stelt. Nu kan iedereen makkelijker reizen met het hele gezin.’

Verbinding tussen Purmerend en Amsterdam

De nieuwe dienstregeling heeft ook invloed op de verbinding met Amsterdam. Er rijden bijvoorbeeld 2 keer zo vaak bussen op de drukste lijnen, waardoor er meer reismogelijkheden komen tussen Purmerend en Amsterdam. Ook de nachtbussen gaan vaker rijden. Niet alleen in het weekend, maar ook doordeweeks 1 keer per uur.

Meer informatie

Meer informatie over de nieuwe dienstregeling en de belangrijkste wijzigingen voor het busvervoer in Purmerend zijn te vinden op MeerPlus.nl. EBS is onderdeel van MeerPlus.

Verkeer en Vervoer artikelen