HomeNieuwsWelzijnHuldiging lokale topsporters

Huldiging lokale topsporters

Eren topsporters uit Beemster en Purmerend

Tekstbord-sportstad
Foto Stadspartij


In samenwerking met de Sportraad en Spurd organiseert de gemeente Purmerend op zaterdag 24 september van 14:00 tot 14:30 uur tijdens Sport’in Sportfestival in de Markthallen op de Koemarkt de officiële huldiging van de topsporters uit onze gemeente die in 2022 een bijzondere prestatie hebben neergezet. Hier worden de sportprestaties geëerd van hen die woonachtig of geboren zijn in Purmerend en Beemster.

Purmerendse sportpenning en oorkonde

Wethouder Mario Hegger van Sport zal acht topsporters en één rugbyteam huldigen. Dit zal de eerste keer zijn dat, naast een oorkonde, de Purmerendse sportpenning zal worden uitgereikt. De sportpenning is een munt die topsporters ontvangen wanneer zij een sportprestatie hebben behaald op een NK, EK, WK of Olympische/Paralympische Spelen. Op de achterzijde van de sportpenning staat de naam, prestatie en jaartal gegraveerd. Een blijvende herinnering aan een bijzondere sportieve prestatie die met trots verstrekt wordt door de gemeente!

Trots op lokale topsporters

Het college van de gemeente Purmerend gelooft in de meerwaarde en de kracht van Purmerends sporttalent en topsport. De relatie tussen top- en breedtesport is een wederkerige. Aansprekende sportprestaties maken de inwoners van Beemster en Purmerend trots en inspireren tot actief sporten. We zijn dan ook erg trots op onze lokale sporttalenten en topsporters. Graag geven we hen een gezicht én structureel een podium na het bereiken van een topprestatie.

Eregalerij lokale Paralympische en Olympische topsporters

In sportcomplex De Beuk is een Olympische ‘Hall of Fame’ samengesteld. Hier worden alle deelnames en winnaars  – woonachtig of geboren in Purmerend/Beemster – van Olympische of Paralympische Spelen geëerd. Deze eregalerij wordt op 3 oktober om 19.30 uur officieel onthuld door wethouder Hegger. De persuitnodiging hiervoor volgt eind september.

Welzijn artikelen