HomeNieuwsWelzijnHuldiging bijzondere topsportprestaties 9 en 21 januari

Huldiging bijzondere topsportprestaties 9 en 21 januari

Foto Stadspartij-BPP


Het college van de gemeente Purmerend is trots op onze lokale sporttalenten en topsporters. De relatie tussen top- en breedtesport gaat over en weer: aansprekende sportprestaties maken de inwoners van Beemster en Purmerend trots en inspireren tot sporten. 

Het college: “Wij geloven in  de meerwaarde en de kracht van sporttalent en topsport. We geven als college de sporttalenten en topsporters graag een gezicht én structureel een podium na het bereiken van een topprestatie.”

 (Redactie Stadspartij-BPP) In het verkiezingsprogramma van Stadspartij  Beemster Polder Partij wordt veel aandacht gegeven aan het stimuleren van sport in de breedste zin van het woord. Zo staat er onder meer te lezen: Purmerend mag trots zijn op rond de 20 topsporters in verschillende sporten. ‘De  gemeente zoekt meer de samenwerking met de topsporters om meer mogelijkheden  te bieden voor het stimuleren van jongeren en ouderen tot het bedrijven van een  sport.’

Huldiging 9 januari topsporters tijdens Nieuwjaarsreceptie Sportraad 
Op maandag 9 januari om 19.30 uur werden tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Sportraad drie topsporters gehuldigd wegens hun prestaties op het Nederlands Kampioenschap. Wethouder Mario Hegger (sport) reikt de oorkondes en sportpenningen uit aan taekwondoka Ching Yi Tang, karateka Steijn van Harlingen en zwemster Angelina Rolman.

Op 21 januari huldiging zaal- en Beach handballers
Op zaterdag 21 januari om 17.00 uur huldigt wethouder Mario Hegger (sport) vier zaalhandballers en één Beach handballer vanwege hun prestaties op het Nederlands Kampioenschap. Dit zijn Kira Bunschoten, Robin van Galen, Rosanne Klöpping, Nadine de Graaf en Ruby van der Linden. Zij worden gehuldigd in het Sportcafé van Sporthal de Beuk (Van IJsendijkstraat 365 in Purmerend), aanvang 17.00 uur.

Welzijn artikelen