HomeNieuwsWelzijnHuldiging bijzondere topsportprestaties 2 en 7 februari

Huldiging bijzondere topsportprestaties 2 en 7 februari

Het college van de gemeente Purmerend is trots op onze lokale sporttalenten en topsporters.  Het gemeentebestuur gelooft in  de meerwaarde en de kracht van sporttalent en topsport. De relatie tussen top- en breedtesport gaat over en weer: aansprekende sportprestaties maken de inwoners van Beemster en Purmerend trots en inspireren tot sporten. 

Het college geeft de sporttalenten en topsporters graag een gezicht én structureel een podium na het bereiken van een topprestatie.

Huldiging Hendrik Koppe

Huldiging Hendrik Koppe
foto: Piet Jonker

Vrijdag 2 februari werd Hendrik Koppe gehuldigd bij Kodokan in het bijzijn van de kinderen die hij traint. De 61 jarige Hendrik Koppe werd in 2023 in Abu Dhabi wereldkampioen in de klasse M7 61-64 jaar. Eerder dat jaar pakte hij ook de Europese titel in deze klasse. Hij heeft nu 12 wereld en 10 Europese titels. De gemeente vindt dit een geweldige prestatie en heeft hem daarvoor dan ook gehuldigd.

foto Stadspartij-BPP

Op woensdag 7 februari  huldigde wethouder Mario Hegger 16 Flag Footballers, 3 taekwondoka’s en 1 korfballer vanwege hun prestaties op het Nederlands- en Wereldkampioenschap. Dit zijn: Alwin Out, Angelo Koopman, Bryan Bani, Chebio Tower, Daniël Dambrink, Deonte Ellis, Diëgo Breeschoten, Giel Oudejans, Huub Schuurman, Leroy Teunis, Marius Bremond Vaquer, Reda Laamraoui, René de Bok, Timothy Druiventak, Wim Schuurman, Jermaine Abrahams, Jamier Bazemore, Ching Yi Tang, Edwin van Beek en Dong Ly. Zij werden gehuldigd in het Sportcafé van Sporthal de Beuk (Van IJsendijkstraat 365 in Purmerend).

Het Flag Footballteam Monkeys with Attitude is op 23 april 2023 Nederlands Kampioen geworden.
8 spelers konden aanwezig zijn bij de huldiging. De andere waren ziek of zaten in het buitenland, omdat zij daar woonachtig zijn.

Het team bestaat uit:

Angelo Koopman, Bryan Bani, Chebio Tower, Daniël Dambrink, Deonte Ellis, Diëgo Breeschoten, Giel Oudejans, Huub Schuurman, Leroy Teunis, Marius Bremond Vaquer, Reda Laamraoui, René de Bok, Timothy Druiventak, Wim Schuurman, Jermaine Abrahams en Jamier Bazemore.

De wethouder bedankte een aantal spelers specifiek. Één was René de Bok hij kreeg een speciale erkenning als de Alpha en teammanager, maar ook de belichaming van de Attitude en familieband. Hij is de oprichter van het team Monkeys With Attitude.

Ching Yi Tang begon in 2015 met Taekwondo en toonde al vrij snel talent te hebben. Ching Yi is lid van de Nederlandse selectie en in december 2023 behaalde zij de 2e dan. Dit betekent wekelijkse trainingen met de selectie in Purmerend, maar ook wekelijks trainingen met de meest toonaangevende school: sportschool Tapia in Oss.
In 2023 ontving zij al de aanmoedigingsprijs van de Sportraad. Ching Yi is tijdens het NK Taekwondo stijl/techniek in de klasse 15-17 jaar individueel in 2022 al gehuldigd als Nederlands Kampioen. Afgelopen jaar moest zij dus haar titel verdedigen. Helaas tijdens de uitvoering door een balansverstoring kreeg zij een lagere score. Met maar 3/100e puntverschil, heeft ze zilver behaald. Maar gelukkig voor haar behaalde zij tijdens dat dezelfde NK goud met haar vaste partner Thom Geerts in het onderdeel paren 15-17 jaar.

Edwin van Beek begon in 1998 met Taekwondo en sindsdien is hij in alle facetten teruggekomen:

  • Hoofdtrainer van Taekwondo Center Purmerend

  • Eind- en hoofdredactie voor bondsblad van Taekwondo Bond Nederland

  • Beleid uitzetten samen met het bestuur van de vereniging

  • Organiseren van stages en toernooien en de sportmarkt in het Makado samen met Spurd.

  • Schrijven voor het clubblad en marketing en onderhouden netwerk media, bond, gemeente en Spurd.

Na een medische ingreep heeft hij het afgelopen jaar weer langzaam aan wedstrijden kunnen doen en op drie regionale toernooien de eerste plaats behaald. En op het NK Taekwondo stijl/techniek in de klasse 51-60 jaar individueel behaalde hij het brons.

Dong Ly begon in 1993 en was vanaf het begin een natuurtalent. In 1997 werd hij Europees Kampioen bij de junioren. Wegens werk en gezin is Dong tijdelijk gestopt, maar een paar jaar geleden is hij weer gestart. In 2023 heeft hij aan diverse toernooien meegedaan, met als afsluiting van het jaar brons op het NK Taekwondo stijl/techniek in de klasse 41-50 jaar individueel. Hiervoor ontvangt hij de sportpenning van de gemeente Purmerend.

Welzijn artikelen