HomeNieuwsWelzijnHospice In Vrijheid wint het Lokaal Compliment 2020

Hospice In Vrijheid wint het Lokaal Compliment 2020

MariekeZwart
Marieke Zwart coördinator van Het Hospice

Op donderdag 31 december kregen de vrijwilligers van Hospice In Vrijheid het Lokaal Compliment uitgereikt uit handen van wethouder Harry Rotgans. Dit gebeurde digitaal, tijdens de speciale uitzending van RTV Purmerend op oudjaarsdag. Deze jaarlijks terugkerende prijs van 1.000 euro wordt door gemeente Purmerend uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de Purmerendse samenleving.

Ondanks de steeds strengere regels van RIVM en overheid heeft het Hospice, ook tijdens de eerste lock-down, de deuren open weten te houden. Ook nu de regels weer zijn aangetrokken blijven de coördinatoren de ruim 70 vrijwilligers enthousiasmeren en motiveren om de bewoners een mooie laatste tijd te geven. Een buitengewone prestatie!

Extra prijs voor ‘FC Purmerend’De tweede prijs, van 500 euro, van het Coöperatiefonds van Rabobank Waterland ging naar FC Purmerend. De club heeft met positiviteit het verenigingsleven weer nieuw leven ingeblazen voor alle leeftijdscategorieën. Jeugdleden trainen kinderen, ouders helpen mee in de kantine en afgelopen jaar zijn er allerlei extra activiteiten opgezet, zoals een online kwis etc. De samenwerking met een voetbalschool en GoldenSport met Spurd geven blijk van lokale betrokkenheid en positieve instelling in deze lastige tijd.

Vrijwilligers maken het verschil

Met het Lokaal Compliment wil de gemeente laten zien dat zij blij is met alle vrijwilligers die zich inzetten voor de mensen in de stad, want vrijwilligers maken het verschil. 30 organisaties zijn voorgedragen voor een compliment door 66 mensen. De winnaar is bekend gemaakt op 31 december in de uitzending van RTV Purmerend. De 8 overige genomineerde organisaties ontvangen een aanmoedingsprijs met een geldwaarde van € 250,- van de gemeente.

Jury

De jury bestond uit wethouder Harry Rotgans, directeur Particulieren en Private Banking Rabobank Waterland en Omstreken, Rob de Neve en lid Raad van Bestuur bij de Zorgcirkel, Monique Cremers. Tijdens de speciale uitzending van RTV Purmerend werd de winnaar van het Lokaal Compliment 2020 bekendgemaakt.

Welzijn artikelen