HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningHoornse Buurt op de schop

Hoornse Buurt op de schop

Hoornsebuurt-Google

De Hoornse Buurt in Purmerend gaat de komende tijd op de schop. Dat heeft wethouder Krieger (wonen) aan de gemeenteraad laten weten. De straat, gelegen aan de Where, wordt onder handen genomen door woningcorporatie De Wooncompagnie. De buurt krijgt een mix van dertig goede en ruime woningen in verschillende prijsklassen.

De komende tijd zullen 13 woningen gesloopt worden. Daar zullen 30 woningen voor in de plaats komen. De te slopen wonen zijn op dit moment huurwoningen. Tien jaar geleden zijn de bewoners al op de hoogte gesteld van toekomstige plannen. Op 30 november jl. is de gemeenteraad op de hoogte gesteld van de plannen.

Bestemmingsplan 

Voor de herontwikkeling moet het bestemmingsplan Binnenstad aangepast worden. Omdat voor het nieuwe bestemmingsplan de plannen nog niet concreet genoeg zijn, heeft het college van B&W ervoor gekozen een wijzigingsbevoegdheid in het bestemmingsplan op te nemen. De kaders worden door de raad vastgesteld. Binnen deze kader kan het college van B&W een wijzigingsplan vaststellen.

Dw nieuwe woningen zien eruit als een soort klassieke grachtenpanden van 3 tot 4 verdiepingen hoog. De huidige bewoners zijn ook enhousiast over het project. Zij krijgen de mogelijkheid om terug te keren naar de buurt als de woningen gebouwd zijn. Hier staat een verhuisvergoeding tegenover. Ook krijgen zij een tegemoetkoming als ze de woning onlangs hebben opgeknapt. Ook de Stadspartij vindt de nieuwe woningen een aanwinst voor de buurt. Voordat Wooncompanie aan de slag gaat, zal het plan aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Foto boven: Google Streetview

 

Ruimtelijke Ordening artikelen